Gardul viu dispare de pe Traian Vuia şi de pe alte artere din oraş
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Gardul viu dispare de pe Traian Vuia şi de pe alte artere din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii societăţii edilitare Gospodărire Urbană lucrează, zilele acestea, pe scuarul de pe bulevardul Traian Vuia, de la graniţa cartierelor Micro 38 şi Micro 40. Muncitorii sapă limba de pământ din mijlocul bulevardului, pe unde trec tramvaiele şi pe unde ar trebui să fie verdeaţă. De asemenea, lucrătorii Gospodărire Urbană scot gardul viu - cât a mai rămas din el - care mărgineşte calea de rulare a tramvaielor de asfaltul rezervat autovehiculelor.

Gazon şi arbuşti tineri în locul uscăciunii

Directorul general al societăţii Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, spune că lucrările începute pe Traian Vuia sunt menite să împrospăteze faţa bulevardului. "Pregătim terenul dintre liniile de tramvai şi îl gazonăm, iar gardul viu îl scoatem deoarece la primăvară punem altul. Cel vechi era incomplet şi îmbătrânit", declară Grosu.

Societatea care administrează domeniul public va face acelaşi lucru şi pe alte artere din oraş, afirmă directorul general. "Aliniamentul de pe Traian Vuia nu este singurul în care vom intra. Sunt foarte multe zone în oraş unde aliniamentul nu mai arată bine. Un exemplu este strada Brăilei, de la Inelul de Rocadă spre Spitalul Judeţean, unde gardul viu de pe marginea şoselei este incomplet. O altă zonă în care avem aceeaşi problemă este bulevardul Galaţi, la intrarea în oraş de pe dig, unde vom intra în perioada imediat următoare", spune şeful de la Gospodărire Urbană.

Lucrările fac parte din programul anual de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din Galaţi, finanţat de Primărie. Programul include şi fasonarea arborilor care compun aliniamentul stradal. Operaţiunea s-a derulat deja pe strada Brăilei, în zona A-urilor, şi va continua pe marile arterele, cum este bulevardul George Coşbuc, înainte de a începe în cartiere.

Citit 2486 ori Ultima modificare Duminică, 07 Octombrie 2012 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.