GALERIE FOTO/ Iată cum arată noile LOCURI DE JOACĂ de pe FALEZĂ

GALERIE FOTO/ Iată cum arată noile LOCURI DE JOACĂ de pe FALEZĂ
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

* Municipalitatea a inaugurat de "1 Iunie" noul spaţiu de agrement


Baloane multicolore, un alai de personaje haioase şi eroi de poveste condus de Clovnul Ciufulici, cocoţat pe picioroange, animaţie, aglomeraţie, veselie, dar mai ales multă, multă nerăbdare. Aceasta era atmosfera ieri, ieri, în jurul orei 11,00, pe Faleza Dunării, în zona Vega. „Uite, nenea cu ochelari e domnul primar. Aşteptăm să taie panglica şi după aceea intrăm”, explicau precipitat părinţii, care cu greu mai puteau stăvili neastâmpărul celor mici de a-şi lua în stăpânire Faleza Copiilor, cel mai nou loc de joacă din Galaţi. Iar faptul că la primele ore ale zilei de 1 Iunie locul de joacă era îngrădit cu o bandă de protecţie a stârnit ceva nemulţumire. Cu greu şi-a făcut loc printre părinţii şi copii maşina Primăriei, care era umplută până la capotă cu pungi cu dulciuri pentru sărbătoriţii zilei.

În sfârşit!

„La mulţi ani copii, la mulţi ani părinţi! Să vă bucuraţi de micuţii pe care îi aveţi, să le dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune, să vă bucure şi ei pe dumneavoastră atunci când vom ajunge la o vârstă când vom avea nevoie să fim ajutaţi, dar mai ales să fim iubiţi de cei pe care i-am crescut. Simbolic, o să tăiem această panglică după care o să vă bucuraţi cât vreţi de acest loc de joacă, unul dintre multele locuri de joacă pe care în acest an le vom inaugura în toate cartierele Galaţiului. Sper ca în două luni de zile să vină rândul Orăşelului Copiilor”, a spus Marius Stan.

Mezina primarului, Rebeca-Maria, s-a luptat cu forfecuţa şi a tăiat panglica tricoloră a Falezei Copiilor, desigur, cu ajutorul edilului. Baloanele prinse pe panglica inaugurală s-au înălţat, moment salutat cu aplauze de cei mari şi mici.

Buluceală

Ansamblurile de joacă au fost luate cu asalt de cei mici. Cel mai râvnit loc era toboganul uriaş, unde s-a stat la coadă. Ansamblul a stârnit din plin entuziasmul copiilor, dar şi grija şi temerea părinţilor că ar putea cădea. Deşi suprafaţa specială, elastică, de tartan, ar fi amortizat şocul unei lovituri! Nu a fost uitat nici locul de joacă iniţial, în jurul căruia a fost amenajată Faleza Copiilor, dar care, în comparaţie cu eleganţa noilor echipamente de alături, părea acum modest şi sărăcăcios. O mână de vopsea l-ar fi făcut să arate mult mai bine şi să se asorteze cu suprafaţa de tartan cu care fusese înnobilat. Buluceală s-a produs şi în jurul maşinii cu darurile dulci ale Primăriei pentru copii.

Ce spun părinţii şi copiii

„Este foarte frumos şi interesant pentru toţi copiii, fie ei mari sau mici”, ne-a mărturisit doamna Luminiţa Sălăvăstru. „O să mai vin! Dar încă nu pot să mă urc pe toboganul mare pentru că mi-e frică”, ne-a mărturisit Ştefan. David şi Ryan se relaxau în leagăn în vreme ce bunica lor îi răsfăţa: „Venim aici de mulţi ani, de când era doar acel loc de joacă. Dar aici e cel mai frumos! Nepoţii mi-au spus că atunci când voi fi mai bătrână, unul mă duce de o mână, celălalt de o mână… La toboganul acela trebuie făcut ceva, că riscă să cadă copiii. Poate nişte plase”.

Trebuie spus că Faleza Copiilor a fost iniţiativa consilierului local independent Alin Mihai, sprijinită de primarul Marius Stan. Locul de joacă a costat aproximativ un milion de lei (TVA inclus) şi a fost dat în folosinţă cu o lună înainte de termenul prevăzut de către constructorul Servland.

Foto Cristi Munteanu

Citit 7745 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2015 12:37

9 comentarii

 • postat de MARGELATU
  Miercuri, 03 Iunie 2015 08:45
  5.13.236.***
  Cand vreodata ve-ti fi si voi multumiti de ceva pe acest pamant ??????
  0
  32
  Raportează
 • postat de q
  Marți, 02 Iunie 2015 23:13
  5.13.150.***
  Puneti paza adevarata ca in 2-3 sapt nu mai e nimic acolo...E plin de (romi) seara.
  31
  0
  Raportează
 • postat de Primarul tău
  Marți, 02 Iunie 2015 17:19
  82.145.217.***
  Următoarele parcuri vor fi construite după ce câştig şi al doilea mandat.

  Marius Stan, Primarul gălăţenilor de pretutindeni
  35
  4
  Raportează
 • postat de lazy
  Marți, 02 Iunie 2015 15:59
  5.13.221.***
  1 milion de lei ???? bre , da' scumpe mai sunt toate in Romania. cum dracu' poate sa coste un milion de lei toata treaba asta???
  32
  4
  Raportează
 • postat de Galatean mandru
  Marți, 02 Iunie 2015 11:47
  109.102.62.***
  Si probabil urmeaza unul sa spuna ceva de apa calda. Ca asa-i romanul, indiferent ce se face, mai bine sa dam in cap ca nu-i din partidul nostru
  4
  40
  Raportează
 • postat de paine si circ
  Marți, 02 Iunie 2015 10:49
  109.166.138.***
  Este bine ca ne bucuram de acest nou parculet.Cat mai putem. Pana nu ajunge toata faleza , cu tot cu parc, pe fundul Dunarii.
  36
  9
  Raportează
 • postat de zola
  Marți, 02 Iunie 2015 09:54
  5.13.162.***
  La fel ca si la celelalte doua locuri de joaca alaturate, acest loc de joaca nu a fost prevazut cu bancute pentru parinti, nici macar una singura! Cine a gandit proiectul, capete patrate? Aparatele sportive amplasate pe faleza inferioara, de ce nu le intretineti prin verificare mecanica !? Multe dintre ele nu mai sunt functionale! Poate asteptati sa se strice pentru a arunca din nou cu banii-in buzunarul unora! De ce nu vopsiti figurile construite si amplasate pe faleza inferioara!? Arata ca dupa razboi!
  36
  15
  Raportează
 • postat de adevarul adevarat
  Marți, 02 Iunie 2015 08:11
  86.34.10.***
  Doamne...Mare-Tie gradina...!!!!Unde incap atatia tip MUCLES ????
  10
  36
  Raportează
 • postat de Mucles
  Marți, 02 Iunie 2015 06:41
  82.137.10.***
  Ce mai eveniment rasunator! A pus primaria 3 paie pe faleza si trebuie sa vina toata presa ca sa il vada pe stan cum se lauda. De ce nu a venit presa si cand s-a inaugurat restaurantul Doors?
  41
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.