SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GALAŢI: De pe trotuarele de la Patinoar DISPARE asfaltul (FOTO)

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GALAŢI: De pe trotuarele de la Patinoar DISPARE asfaltul (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare de la o doamnă, Maria Gherasim, care ne-a atras atenţia asupra stării deplorabile în care se află trotuarele de pe bulevardul George Coşbuc, cu precădere între fosta fabrică Mehid şi Bariera Traian: pline de gropi, cu pietriş şi nisip aruncat de colo-colo, dar şi cu iarbă crescută fără control. Aşa se prezintă trotuarele de pe strada pe care, acum doar câteva luni, a trecut şi preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi echipa de FedCup a României la tenis, în frunte cu Simona Halep.

"Este inadmisibil aşa ceva. Ne rupem picioarele de fiecare dată când ieşim din case. Vara e cel mai greu, pentru că se poartă încălţări subţiri, iar pietrişul ăsta face mersul aproape imposibil. Domnul primar spunea acum ceva timp că şi gălăţenii trebuie să se mai gospodărească, dar nu putem ieşi să asfaltăm noi drumul public, că ne dă poliţia amendă. Vrem să se ia măsuri, pentru că şi noi plătim aceleaşi taxe şi impozite ca în restul oraşului", se plânge doamna Maria Gherasim.

De altfel, trotuarele din zonă sunt în mare contrast. Dacă pe bulevard, acolo unde se presupune că circulă mai multe persoane decât în alte părţi, trotuarele sunt "ca vai de ele", aşa cum ni le-a descris un cetăţean, pe străduţele adiacente situaţia este complet diferită. "Dacă acolo, pe străduţele care pleacă din Coşbuc, aşa cum e Radu Negru spre exemplu, s-a putut asfalta frumos, s-au putut planta copăcei şi flori, pe ditamai bulevardul de ce nu se poate? Nu sunt bani sau nu se vrea?", se întreabă Ion Stelea, care ne-a spus că locuieşte pe bulevardul George Coşbuc de peste 20 de ani. 

Mai durează până la modernizare

"Trotuarele de pe bulevardul George Coşbuc vor intra în reabilitare generală atunci când va fi modernizată întreaga arteră de circulaţie. Este un proiect de reabilitare şi modernizare a întregului bulevard, care va intra în execuţie atunci când se vor finaliza lucrările la strada Traian, pentru a le oferi şoferilor o rută alternativă de circulaţie. În ceea ce priveşte reabilitarea trotuarelor din oraş, anul acesta prioritară este strada Brăilei, iar campania de modernizare este în desfăşurare", ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Foto Florin Răvdan

Citit 3185 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Mai 2015 02:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.