SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GALAŢI/ Alte 32 de persoane, muşcate de CĂPUŞE

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GALAŢI/ Alte 32 de persoane, muşcate de CĂPUŞE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a continuat monitorizarea gălăţenilor care au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Astfel, conform datelor statistice, săptămâna trecută, medicii au acordat îngrijiri medicale de specialitate pentru 32 de persoane muşcate de căpuşe.

De la începutul perioadei de monitorizare, 27 aprilie, şi până la finele săptămânii trecute, 183 de gălăţeni au ajuns la spital din cauza periculoaselor insecte.

Citit 2004 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 11:21

2 comentarii

 • postat de un cetatean
  Joi, 11 Iunie 2015 09:23
  5.13.136.***
  De ce nu se face deratizarea contra capuselor ,tantarilor si altor ganganii de acest fel care afecteaza starea de sanatate a cetatenilor ?De aici rezulta ca factorul uman nu reprezinta nimic pentru multe institutii ale statului.Nu este mai usor si mai ieftin sa se faca profilaxia, decat tratamentul in sine? Si buna ideie a colegului de mai sus, sa se faca publica cum arata o capusa,cum se poate scoate si ce efecte are daca nu este scoasa s-au daca este rupta,ca sa stie omul de rand ce il asteapta,pentru ca aceasta capusa provoaca boala Lyme.O metoda sa zic asa primitiva dar cu rezultate este sa umezesti gamalia unui bat de chibrit cu apa apoi sa faci cercuri in jurul capului capusei fa sa il rupi si iese singura ca vine dupa mirosul de fosfor pe batul de chibrit,apoi dezinfectezi zona cu spirt,pina ajungi la spital daca te simti rau.
  0
  0
  Raportează
 • postat de valll
  Miercuri, 10 Iunie 2015 16:05
  109.102.130.***
  Informatia era mai utila daca ne spuneati cate ceva desore cum arata o capusa, fiindca peste tot sunt felurite ganganii. Gangania asta din poza are opt picioare si capusele cred ca au sase! Deci, am putea afla:
  - ce dimensiuni are;
  - ce culoare
  - cate picioare are, daca zboara
  Eventual, poza unei capuse reale si ce masuri urgente luam daca am patit-o.
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.