FALEZA inferioară din Galaţi nu este accesibilă tuturor - FĂRĂ RAMPĂ pentru persoanele cu HANDICAP (FOTO)

FALEZA inferioară din Galaţi nu este accesibilă tuturor - FĂRĂ RAMPĂ pentru persoanele cu HANDICAP (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Una dintre marile probleme ale oraşului Galaţi, în ceea ce priveşte locurile de promenadă, o constituie lipsa unei rampe de coborâre pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru părinţii ai căror copii se află încă în cărucior. Cetăţenii se declară nemulţumiţi de acest aspect, coroborat cu aspectul din ce în ce mai urât al falezei Dunării.

Doar două căi de acces fără trepte

În cazul în care un gălăţean are probleme locomotorii, care este nevoit să folosească un scaun cu rotile pentru deplasare, îşi doreşte să facă o plimbare pe Faleza inferioară, are doar două căi prin care poate ajunge acolo: ori prin Port, ori pe la Treecere bac.

"Nu mi se pare normal ca, într-un oraş civilizat, un NOU Galaţi, aşa cum îi spunea primarul, să nu am pe unde coborî cu scaunul cu rotile pe faleză. Dacă are cine să mă ducă cu maşina, mai e cum mai e. Dar aşa? Dacă stau la jumătatea distanţei dintre Port şi Trecere bac, să înţeleg că nu voi putea niciodată coborî lângă Dunăre? Decât dusă în braţe? Am votat pentru o schimbare, dar acea schimbare încă nu a venit", ni s-a plâns Mihaela, o tânără care suferă de distrofie musculară şi depinde de un scaun cu rotile pentru a se deplasa.

Nici părinţii de copii mici nu sunt mulţumiţi în această privinţă, spunând că autorităţile ar trebui să facă o astfel de rampă pentru cărucioare. "De fiecare dată când ies cu soţia şi copilul la plimbare pe faleză, ea trebuie să ia copilul în braţe, iar eu căruciorul. Şi uite-aşa, pe toate scările. Mai rău este că o astfel de rampă se va face şi va fi făcută prost. Foarte înclinată, eventual, şi cu materiale alunecoase. Să vedeţi atunci tragedii...”, ne-a spus Marius, un bărbat de 35 de ani.

Primăria face promisiuni

"Odată ce va fi reabilitată faleza Dunării, vom executa şi astfel de rampe, în conformitate cu sfaturile proiectanţilor. Ne dorim să asigurăm un spaţiu de promenadă accesibil tuturor gălăţenilor", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al primăriei. Când vor fi puse în aplicare aceste promisiuni rămâne, pentru moment, un mister.

Foto Florin Răvdan

Citit 4311 ori Ultima modificare Luni, 15 Iunie 2015 14:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.