FALEZA inferioară din Galaţi nu este accesibilă tuturor - FĂRĂ RAMPĂ pentru persoanele cu HANDICAP (FOTO)

FALEZA inferioară din Galaţi nu este accesibilă tuturor - FĂRĂ RAMPĂ pentru persoanele cu HANDICAP (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Una dintre marile probleme ale oraşului Galaţi, în ceea ce priveşte locurile de promenadă, o constituie lipsa unei rampe de coborâre pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru părinţii ai căror copii se află încă în cărucior. Cetăţenii se declară nemulţumiţi de acest aspect, coroborat cu aspectul din ce în ce mai urât al falezei Dunării.

Doar două căi de acces fără trepte

În cazul în care un gălăţean are probleme locomotorii, care este nevoit să folosească un scaun cu rotile pentru deplasare, îşi doreşte să facă o plimbare pe Faleza inferioară, are doar două căi prin care poate ajunge acolo: ori prin Port, ori pe la Treecere bac.

"Nu mi se pare normal ca, într-un oraş civilizat, un NOU Galaţi, aşa cum îi spunea primarul, să nu am pe unde coborî cu scaunul cu rotile pe faleză. Dacă are cine să mă ducă cu maşina, mai e cum mai e. Dar aşa? Dacă stau la jumătatea distanţei dintre Port şi Trecere bac, să înţeleg că nu voi putea niciodată coborî lângă Dunăre? Decât dusă în braţe? Am votat pentru o schimbare, dar acea schimbare încă nu a venit", ni s-a plâns Mihaela, o tânără care suferă de distrofie musculară şi depinde de un scaun cu rotile pentru a se deplasa.

Nici părinţii de copii mici nu sunt mulţumiţi în această privinţă, spunând că autorităţile ar trebui să facă o astfel de rampă pentru cărucioare. "De fiecare dată când ies cu soţia şi copilul la plimbare pe faleză, ea trebuie să ia copilul în braţe, iar eu căruciorul. Şi uite-aşa, pe toate scările. Mai rău este că o astfel de rampă se va face şi va fi făcută prost. Foarte înclinată, eventual, şi cu materiale alunecoase. Să vedeţi atunci tragedii...”, ne-a spus Marius, un bărbat de 35 de ani.

Primăria face promisiuni

"Odată ce va fi reabilitată faleza Dunării, vom executa şi astfel de rampe, în conformitate cu sfaturile proiectanţilor. Ne dorim să asigurăm un spaţiu de promenadă accesibil tuturor gălăţenilor", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al primăriei. Când vor fi puse în aplicare aceste promisiuni rămâne, pentru moment, un mister.

Foto Florin Răvdan

Citit 4089 ori Ultima modificare Luni, 15 Iunie 2015 14:54

5 comentarii

 • postat de @RAVDAN FLORIN
  Marți, 16 Iunie 2015 09:29
  5.13.230.***
  Bai realizatorule de mari articole...unde ai fost atatia ani ..???Acum ai vazut ca nu exista rampa ??? Dovedesti pe zi ce trece ca pregatesti campania electorala pentru anul care vine !!! OARE PENTRU CINE ???
  0
  3
  Raportează
 • postat de hopa
  Duminică, 14 Iunie 2015 16:42
  94.176.183.***
  Dar fundasul M S cum ajunge pe faleza inferioara ? Trebuie urmarit . Ce , cand ai ceva la teasta nu se cheama ca ai un handicap ?
  3
  2
  Raportează
 • postat de Marin
  Duminică, 14 Iunie 2015 04:00
  89.136.2.***
  Pentru persoanele cu dizabilitati ar trebui facuta o coborare speciala, independenta de scarile de marmura. In primul rand sunt prea abrupte scarile sa fie adaptate la o rampa, si daca se face un schelet metalic corespunzator la inclinatia corecta, se va ajunge la un monolit de metal ce v-a arata urat. Pentru invalizi ar trebui facuta o coborare undeva in dreptul restaurantului Panoramic deoarece acolo e mai mica diferenta de nivel si va fi mult mai usor. Stiu ca nu e frumos sa fie zone segregate de aces dar uneori trebuie sa ne mai adaptap si la situatie si sa lasam corectitudinea politica la o parte ca nu moare nimeni daca accesul se face separat.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Angel
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 16:35
  89.120.16.***
  Vai de capul vostru! Abia acum ati observat si voi ca nu exista rampe de acces pe faleza? Pana acum in ce lume ati trait? Si de ce va limitati doar la faleza? Dar parcul Closca de ce nu-l vedeti? Dar toate scarile de bloc si 99% din spatiile comerciale? In Galati o persoana cu dizabilitati este condamnata la o viata in casa, mai ales daca locuieste la bloc. Am fost la Barcelona la un parc de distractii, erau acolo locuri speciale de imbarcare pentru persoanele cu dizabilitati in TOATE instalatiile de distractie. La noi parca e o rusine sa fii invalid. Vedeti si episodul de la competitia sportiva organizata la Galati pentru persoane imobilizate in scaune cu rotile si primaria n-a fost in stare sa puna la dispozitie autobuze cu rampa speciala de acces. In viata de zi cu zi ce sa mai cerem?
  0
  9
  Raportează
 • postat de Anodin
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 08:49
  89.121.158.***
  Coborarea se face in panta si urcarea in rampa. Tu te incalti cu manusi?
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.