Cinci asociaţii de proprietari, lăsate FĂRĂ TOMBEROANE de către ECOSAL. IATĂ cum scapă locatarii de GUNOI

Cinci asociaţii de proprietari, lăsate FĂRĂ TOMBEROANE de către ECOSAL. IATĂ cum scapă locatarii de GUNOI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ecosal a desfiinţat un punct de colectare de pe str. General Dragalina, lăsând oamenii fără un loc în care să arunce gunoiul * Societatea de salubritate spune că nimeni nu vrea pubelele sub fereastră, aşa că le-au mutat pe strada Tecuci * Rămaşi fără pubele, locatarii trebuie să meargă pe jos şi câte 10 minute până la primul punct de colectare ori... plimbă gunoiul cu maşina


Cinci asociaţii de proprietari din zona străzilor General Dragalina şi Nae Leonard au rămas fără punct de colectare, în luna mai a acestui an, fără să ştie de ce. De atunci şi până acum, locatarii trebuie să meargă pe jos şi câte 10 minute până la primul punct de colectare. Unii dintre ei duc gunoiul la pubelele de la intersecţia străduţelor Cluj, Arcului şi Eremia Grigorescu. Alţii îl pun în maşină şi îl aruncă la primul tomberon care le iese în cale. În schimb, alţii îl lasă în locul unde ştiau că a fost locul de colectare, respectiv în faţa porţii unităţii militare de pe strada General Dragalina. Acum, în faţa porţii unităţii, nu mai stau tomberoane, ci doar sacii de gunoi, în aşteptarea revenirii pubelelor.

„Nu e normal să iei punctul de colectare, fără să ne dai o alternativă. Sunt oameni bătrâni, care trebuie să meargă atâta drum doar ca să arunce gunoiul. Oamenii aruncă în continuare gunoiul pe locul unde erau pubelele. Este insalubru, iar câinii împrăştie deşeurile peste tot. Am făcut o sesizare din luna a cincea a cestui an către Primărie şi mi s-a răspuns abia în luna a şaptea. Ni s-a spus că e o campanie de reamenajare a punctelor de colectare care nu mai corespundeau legislaţiei şi că Ecosal va lua legătura cu noi, să stabilim o nouă locaţie de amplasare. Nu ne-a contactat nimeni”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei 282, Cătălin Zaharia.

Nemulţumiri vin şi de la locatarii Asociaţiei 280, de pe Strada Nae Leonard. Doamna Livia Vasilache spune şi ea că duce gunoiul cu maşina.

Relocare cu bucluc

Chiar dacă Primăria a spus că punctul de colectare a fost mutat din cauză că nu respecta legislaţia privind protecţia sănătăţii populaţiei şi mediului, potrivit conducerii Ecosal, acesta a fost, de fapt, mutat la cererea unităţii militare. Totodată, întrebat de ce nu s-a realizat o discuţie cu reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari, pentru a cădea de acord asupra relocării punctului de colectare, directorul Ionuţ Pucheanu a spus că s-a făcut acest lucru.

„Păi, de atunci tot am mutat pubelele, în schimb nimeni nu părea mulţumit de locul ales. Unii spun că este prea aproape, alţii că e prea departe. Nici nu mai ştiu cum să fac să mulţumesc pe toată lumea. Acum punctul de colectare este undeva pe strada Tecuci. Dacă preşedinţii de Asociaţii au o idee mai bună, să pună pe hârtie şi să ne transmită”, ne-a spus directorul Ecosal.

Întrebat dacă discuţiile au implicat toţi preşedinţii de Asociaţii şi dacă s-a realizat în cadru organizat, dacă au fost toţi preşedinţii chemaţi într-un birou, acesta a spus „nu”. Astfel, nu numai că punctele de colectare dispar fără ca locatarii să fie anunţaţi în prealabil, dar aceştia nici nu sunt angrenaţi realmente, într-un cadru organizat, în luarea unei decizii privind reamenajarea punctului de colectare.

Citit 3175 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.