Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
5 comentarii

După ce, anul trecut, municipiul Galaţi s-a clasat pe locul 18 din 32 de municipii în cadrul concursului „Oraşul Reciclării”, Ecosal speră ca, anul acesta, să atingă un punctaj mai bun şi, în acelaşi timp, să urce pe una dintre poziţiile fruntaşe. Potrivit responsabilului de comunicare din cadrul Ecosal, Toma Dumitrescu, municipiul Galaţi a reuşit să colecteze, anul acesta, cu jumătate mai multe deşeuri de ambalaje decât anul trecut.

"Anul trecut nu am primit puncte pe comunicare şi nici pe partea de promovare şi conştientizare. Anul acesta, credem că stăm mai bine şi la partea de colectare, dar suntem în grafic şi la nivelul celorlalte reguli de participare. Am postat de această dată afişul oficial al concursului pe site-ul nostru, dar şi blazonul competiţiei pe site-ul Primăriei. Am realizat, de asemenea, concursul-pilot de colectare selectivă de la Şcoala „Sfinţii Împăraţi”, care a avut rolul lui pe partea de conştientizare. Deocamdată, nu putem da cifre, abia la final vom putea da spre publicare rezultatele colectării", ne-a explicat reprezentantul Ecosal.

46 de municipii şi oraşe din ţară s-au înscris anul acesta în competiţia pentru titlul de „Oraşul Reciclării”, concurs care se va încheia pe 30 iunie. Oraşul Galaţi trebuie să dovedească că are cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional. În primele trei luni ale anului, în cele 46 de oraşe au fost colectate separat şi reciclate aproximativ 4.000 de tone de deşeuri de ambalaje, dintre care peste 1.300 de tone de plastic şi metal, aproximativ 2.000 de tone de hârtie-carton şi peste 400 tone de sticlă, potrivit datelor Eco-Rom Ambalaje, organizatorul concursului.

Citit 1319 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2015 18:12

5 comentarii

 • postat de Gunoierul Marți, 23 Iunie 2015 23:36 213.233.85.*** Link la comentariu
  0
  2

  Cel mai indicat ar fi sa se înceapă cu reciclarea conducerii acestui judet si a municipiului.

  Raportează
 • postat de doru Marți, 23 Iunie 2015 22:17 84.117.46.*** Link la comentariu
  1
  3

  undeva la aer curat nu putea sa duca copilasii aia, ?? Ii duce acolo in infectia aia, in microbii aia, in putoarea aia? Nesimtiti , idioti!

  Raportează
 • postat de corneliu Marți, 23 Iunie 2015 15:58 5.2.209.*** Link la comentariu
  2
  4

  @marin. Educatie la groapa de gunoi? Da' doi pumni in gura nu le dam draga? doar asa sa vada cum e, nu de alta dar viata e dura! Bauba-ul comunist bantuie mintile contemporanilor, educatia e cenusareasa, vulgul, prostia si prostitutia sunt printese. Actul despre care vorbim este un abuz impotriva minorilor, o expunere la un mediu supertoxic a unor minori! Da, se viziteaza fabrici dar copii primesc halate, casti si se deplaseaza in ordine pe trasee prestabilite!
  PS nu suntem "bai"

  Raportează
 • postat de Marin Marți, 23 Iunie 2015 15:03 89.136.2.*** Link la comentariu
  3
  6

  @ corneliu, bai salbaticule, asa se aduca copiii bai, prin puterea exemplului, ii duci de mici sa vada fabrici si sisteme, sa vada de mici cum functioneaza de fapt lumea, nu ii lasi sa screasca in bula lor, cu telefonul in mana si sa ajunga sa arunce pe strada gunoaie pe idea ca 'lasa ca le ia cineva' In toate tarile civilizate se fac tururi prin fabrici, prin alte insitutii de genu. Tu ar trebui sa fii inchis si sa fie aruncata cheia bai salbaticule, ca educi o noua generatie de ignoranti tinuti in puf. Stai tu linistit ca nu moare nimeni daca trece printro zona controlata pe acolo, trebuie doar sa vada despre ce e vorba, nu sa locuiasca in hala de sortare. Ignorantule.

  Raportează
 • postat de corneliu Marți, 23 Iunie 2015 13:12 5.2.209.*** Link la comentariu
  6
  7

  Cum v-ati gandit sa duceti copii in mizeria aia dementilor? Dar sa puneti copii sa manipuleze sticla sparta si mizerii? Directia de sanatate trebuie sa va inchida si sa arunce cheia in Dunare criminalilor. Autorul actiunii cine este, un fost sef de pe la UTC? Dar parintilor le-ati spus ca la gunoi sunt si ace folosite de oameni bolnavi, dar lucruri ruginite? Urmatoarea actiune pentru copii care este: cine prinde mai multi sobolani cu dintii sau de ce nu, cine se taie mai frumos cu lama? Lasati copii in pace!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.