Pădurile s-au dat numai pe şpagă!

Pădurile s-au dat numai pe şpagă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Surpriză! O cititoare care se judecă de 15 ani cu statul, pentru moştenire, crede că filiera Nistor Munteanu e mai bună decât Justiţia *

Numeroase dintre mesajele pe care le-am primit în ultima vreme în legătură cu scandalul privatizării malului Dunării fac trimitere directă la modul cum s-a făcut împărţirea pădurilor în judeţul nostru. Gălăţenii acuză autorităţile că au făcut punerea în posesie după criterii obscure, în sensul că unii proprietari au primit dealuri cu cioate şi tufişuri, iar alţii păduri seculare sau terenuri cu o valoare de piaţă foarte mare.

Ni s-a dat ca exemplu o altă pădurice foarte interesantă, situată în apropiere de Coca-Cola (actualmente Ecosal). Terenul este intravilan şi are o valoare de piaţă mare (peste 600 de euro pe metrul pătrat), dar a fost pus în posesie în urma teleportării pădurii dintr-un sat din vestul judeţului (Hanu Conachi, se pare; vom verifica). Acţiunea a fost pusă la cale de Direcţia Silvică, ce a argumentat că pădurea nu are valoare şi că ar fi util să scape de ea prin punerea în posesie a cuiva.

Miracol! La doar câteva luni după aceea pădurea a dispărut şi terenul a devenit bun pentru construit. Iar acolo se vor ridica, în curând, blocuri şi vile.

Părerea unanimă a celor care ne-au scris sau ne-au telefonat este că împărţirea pădurilor s-a făcut pe şpagă la Galaţi. Cititorii noştri ne cer, de asemenea, să nu abandonăm această campanie până când instituţiile statului nu vor ieşi din inerţie şi toţi cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.

Am primit şi un mesaj un pic altfel. O cititoare care se judecă de peste 15 ani cu statul (doamna în cauză are angajat unul dintre cei mai buni avocaţi din Galaţi) ne-a rugat să o punem în contact cu Nistor Munteanu (cel care s-a ocupat de moşia Alessiu). „Sunt sigură că aşa îmi iau tot ce am avut. Cu Justiţia nu faci nicio brânză”, ne-a spus femeia.

Citit 1549 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.