Unul din patru tuberculoşi din Europa este român

Unul din patru tuberculoşi din Europa este român
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un sfert din bolnavii de tuberculoză din Uniunea Europeană sunt români, arată cele mai recente cifre publicate de raportul The Economist Intelligence Unit. Ţara noastră se află chiar şi în urma Bulgariei la acest capitol.

Potrivit documentului, această problemă de sănătate publică a fost ignorată în România, însă acum apar şi rezultate pozitive. Concret, Organizaţia Mondială a Sănătăţii mai arată că în 2003, în clinicile în care se făcea terapie specifică ajungeau doar 54 la sută din pacienţi. „Cam un sfert din cazurile din România erau cu tuberculoză multidrog rezistentă. Acum, rata de diagnostic este de 80 la sută, faţă de 55 la sută în 1996. Rata de vindecare s-a îmbunătăţit şi a ajuns la 85 la sută”, a precizat Martin Koehring, senior reporter The Economist Intelligence Unit.

464 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu tuberculoză în 2014, fapt ce situează Galaţiul printre judeţele cu cea mai mare incidenţă a acestei temute boli. Majoritatea gălăţenilor bolnavi de TBC locuiesc la ţară şi au un nivel de trai destul de scăzut.

Citit 1001 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.