CÂT NE COSTĂ să mergem în STAŢIUNILE balneare de pe litoral

CÂT NE COSTĂ să mergem în STAŢIUNILE balneare de pe litoral
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Litoralul Mării Negre se întinde pe o distanţă de 244 km şi este principala zonă turistică a Românei. La sud de rezervaţia naturală Delta Dunării s-a dezvoltat o reţea de staţiuni balneoclimaterice, în care se poate ajunge uşor cu trenul, autobuzul sau maşina personală. Staţiunile oferă o multitudine de posibilităţi de cazare, în zonă fiind peste 125.000 de hoteluri şi vile. Întregul complex de nisip, aer, soare şi apă este foarte benefic, cu rezultate semnificative în combaterea şi înlăturarea stresului, a celulitei, dar şi pentru regenerarea organismului.

Eforie Nord

Una din staţiunile recunoscute pentru tratamentul balnear eficient este Eforie Nord, unde în timpul sejurului aveţi posibilitatea să urmaţi proceduri de relaxare, întreţinere sau balneo. Bazele de tratament sunt bine întreţinute şi, în unele cazuri, au dotări de ultimă generaţie. Doamnele pot urma cure Gerovital, tratamente cosmetice, cure antistres sau de întinerire. De asemenea, se pot trata diverse afecţiuni ale aparatului locomotor, sistemului nervos periferic, afecţiuni traumatic etc. În staţiune, factorii de cură naturală sunt clima marină şi apa mării, care este clorată, sulfată, sodică şi magnezică. Plajele au un nisip fin şi sunt amenajate pentru helioterapie şi talasoterapie.

Un lucru unic pe care îl oferă bazele de tratament de pe litoral este folosirea nămolului din lacul Techirghiol, care are numeroase proprietăţi benefice. Nămolul, bogat în substanţe organice, bogat în coloizi minerali, are calităţi ce îl situează pe primele locuri în Europa, din punct de vedere al eficacităţii terapeutice, acţionând atât prin factorii fizici cât şi prin componentele chimice. Apa sărată a lacului Techirghiol are o concentraţie de aproximativ 80 grame de săruri minerale la litru şi reprezintă o veritabilă apă terapeutică. Pe malul lacului există un complex pentru tratament în aer liber, dotat cu instalaţii pentru împachetări cu nămol rece.

Staţiunea Eforie Nord este recomandată atât pentru petrecerea vacanţei cât şi pentru tratarea bolilor degenerative (spondiloză cervicală, dorsală sau lombară), a bolilor inflamatorii (spondiloză reumatică şi poliartrită), a celor reumatismale diartritice (tentomiozită), a bolilor sistemului nervos periferic (paralizie, sechele), a bolilor dermatologice, respiratorii şi ginecologice.

Oferte de cazare

Hotel "Mirage MedSpa" se află la mică distanţă de plajă (150 de metri) şi le oferă turiştilor servicii moderne. Clădirea este înconjurată de mult spaţiu verde, fapt ce asigură linişte şi intimitate. Toate camerele au grup sanitar propriu, cablu TV, frigider, aer condiţionat, balcon şi geam termopan. Turiştii pot beneficia de parcare, restaurant, spa, baza de tratament, jacuzzi, room service, salon de coafură şi cosmetică, sală de masaj. Preţul unei camere duble este de 190 de lei, iar o cameră single ajunge la preţul de 134 de lei.

Vila "Miro" se află în cartierul nou de vile, într-o zonă foarte liniştită. Distanţa până la plajă este de 15-20 de minute de mers pe jos. Unitatea dispune de curte cu spaţiu de joacă pentru copii, balansoar, terasă şi grătar. Preţul unei camere duble matrimoniale este accesibil pentru orice buzunar, 70 de lei pe zi.

Cei care doresc să simtă că trăiesc câteva zile în natură pot alege campingul "Acapulco". Preţul ajunge la 10 lei/persoană pentru cort şi 40 de lei la căsuţele de tip camping, cu paturi matrimoniale.

Cum putem ajunge în staţiune

Din nefericire, nu există un mijloc de transport care să ajungă direct în staţiune. Turiştii vor fi nevoiţi să ia trenul sau autobuzul din Constanţa. Preţul unui bilet de tren Galaţi - Constanţa este 50 de lei, iar din Constanţa până la destinaţie un bilet costă 4 lei.

În cazul în care doriţi să mergeţi cu maxi-taxi, preţul unui bilet este tot 50 de lei, dar în acest caz nu puteţi beneficia de reducerea pentru studenţi sau pensionari.

În cazul în care doriţi să ajungeţi cu propriul automobil, distanţa ce trebuie parcursă este de 224 de kilometri (aproximativ trei ore).

Staţiunea Saturn

Aflată în imediata vecinătate a oraşului Mangalia, staţiunea Saturn dispune de o plajă renumită datorită nisipului fin, folosit pentru diferite terapii. Izvoarele cu ape hipotermale din zonă recomandă staţiunea ca fiind una balneoclimaterică. Factorii naturali de cură sunt apa mării, nămolul extras tot din lacul Techirghiol, nămolul de turbă, apele sulfuroase şi bioclimatul marin bogat în aerosoli. Se pot efectua tratamente pentru boli ale coloanei vertebrale şi ale articulaţiilor, reumatism, boli ale aparatului respirator, digestiv sau renal, boli ale sistemului nevos, boli dermatologice sau suferinţe musculare. Se asigură tratamente cu renumitele produse româneşti Boicil, Pell-amar sau Gerovital, precum şi tratamente antistres. Pacienţii sunt trataţi prin hidroterapie, termoterapie, băi sulfuroase, kinetoterapie, gimnastică medicală, împachetări cu nămol sau parafină şi masaj.

Cazare şi transport

Hotel "Balada" este unul din hotelurile turn din Saturn. Hotelul dispune de dotări moderne, fiind renovat complet. Majoritatea camerelor au vedere la mare. Hotelul are restaurant şi acces la piscină, terasă, bar de zi, sală de fitness, internet, parcare şi seif la recepţie. Preţul unei camere single este de 50 de lei, iar o cameră dublă ajunge la 86 de lei, fără masă inclusă.

Pentru cei ce doresc să fie mai aproape de mare, campingul "Mht" este perfect, aflându-se la doar patru minute de plajă. Preţul pentru cei care doresc să stea cu cortul, preţul este de la 20 la 50 de lei, în funcţie de perioadă. Pentru rulotă, preţul este 100 de lei/noapte, plus 8 lei pentru autoturism, iar căsuţele cu trei locuri ajung până la 170 de lei.

Nu există mijloc de transport care să ajungă direct la Saturn. Turiştii vor fi nevoiţi să ia trenul sau autobuzul din Constanţa. Preţul unui bilet de tren Galaţi - Constanţa este 50 lei, iar din Constanţa până la destinaţie preţul este 4 lei. În cazul în care doriţi să mergeţi cu maxi-taxi, preţul unui bilet este tot 50 de lei. În cazul în care doriţi să ajungeţi cu propriul automobil, distanţa ce trebuie parcursă este de 252 km (trei ore şi un sfert).

Citit 2960 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2015 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.