Câinii din padocuri fac cu greu faţă căldurii (FOTO)

Câinii din padocuri fac cu greu faţă căldurii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dacă patrupedele fără stăpân care umblă libere pe străzile oraşului se pot adăposti sub copaci, în apropierea Dunării sau pe lângă fântânile arteziene, nu acelaşi lucru se poate spune despre maidanezii care se află în padocurile gălăţene. Cei 2.000 de câini din adăposturi sunt expuşi temperaturilor extrem de ridicate care au lovit oraşul în ultimele zile, iar faptul că stau câte 15-20 în zece metri pătraţi nu îi ajută deloc.

Cu toate astea, angajaţii padocurilor şi voluntarii fac eforturi pentru a se asigura că animalele nu suferă. "După cum se poate vedea, câinilor nu le lipseşte apa de băut, apă în care ei se mai şi scaldă, pentru a se răcori. De asemenea, udăm cuştile toată ziua, de dimineaţa şi până în jurul orei 18,00. Aşa cum noi, oamenii, suferim de căldură, la fel suferă şi ei. Încă avem noroc că aici, în zona noastră (n.r - Bariera Traian) sunt curenţi de la lacul Brateş şi bate vântul, că altfel era teroare. Câinii sunt îngrijiţi, hrăniţi, iar apa nu le lipseşte", ne-a spus Constanţa Cucu, şef serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Ecosal. Singurele probleme în padocul primăriei par a fi în cuştile interioare, unde temperaturile sunt ceva mai ridicate. Cu toate astea, câinii de acolo nu sunt bătuţi de soare şi primesc aceeaşi cantitate de apă ca şi cei care îşi petrec ziua în exterior.

La "Salvaţi-l pe Lăbuş", situaţia este complet diferită. În clădirile noului adăpost, câinii beneficiază de ventilatoare, care menţin o temperatură plăcută şi constantă, iar apa nu le lipseşte. "Le oferim apă toată ziua, iar dacă se încălzeşte prea tare, închidem uşile şi dăm drumul la ventilatoare, astfel încât temperatura să fie una plăcută şi să nu agite animăluţele. Pe cei din padocul vechi îi îngrijim cât putem de bine, acum cu această caniculă. Din fericire, zona noastră e înconjurată de vegetaţie şi e ceva mai răcoare", ne-a spus şi o voluntară din cadrul "Help Lăbuş".

Ambele padocuri sunt pline, iar fără o creştere a numărului de adopţii, câinii care sunt pe stradă nu pot fi strânşi. "Avem doi câini care vor pleca în Marea Britanie, au fost adoptaţi acolo. În padoc, majoritatea sunt sterilizaţi, dar dacă cei de pe stradă nu trec prin acelaşi proces, nu poate fi diminuat numărul lor. Avem încredere că gălăţenii vor deveni mai receptivi şi ne vor permite să sterilizăm câinii fără a ne acuza că îi chinuim", ne-a mai spus Constanţa Cucu.

Foto Florin Răvdan

Citit 2865 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2015 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.