Câţi bani cheltuie gălăţenii, lunar, pe ţigări

Câţi bani cheltuie gălăţenii, lunar, pe ţigări
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O familie de gălăţeni cheltuieşte, în medie, 71,4 lei pe ţigări, pe lună, din datele Institutului Naţional de Statistică. Nu suntem totuşi cei mai înrăiţi fumători din ţară, ci dimpotrivă.

Este adevărat că dau mai puţini bani decât noi pe ţigări familiile de maramureşeni (70 lei/lună) cele din nordul Moldovei (64 lei/lună) şi oltenii (68,8 lei/lună). Fumează mai mult sau mai scump ca noi: muntenii (85,5 lei/lună), transilvănenii (101,7 lei/lună) şi bănăţenii (123 lei/lună).

Cel mai mult şi cel mai mult cheltuiesc însă pe ţigări bucureştenii. O familie din capitală dă, în medie, 140 lei pe ţigări, în fiecare lună.

Potrivit datelor de consum, fumează cam 126.000 de gălăţeni - un sfert dintre noi - care cheltuiesc, în total, pe ţigări, peste 400.000 de euro pe zi, considerând că preţul mediu al unui pachet este 15 lei.  Într-o lună, cheltuiala sare de 12.000.000 de euro.

Foto arhiva "Viaţa liberă"

Citit 1170 ori Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2015 22:53

2 comentarii

 • postat de Jean Ivanov
  Marți, 14 Iulie 2015 19:57
  5.13.149.***
  Statul este cel mai versat, cel mai rapace si cel mai vechi dealer de droguri din cele mai vechi timpuri. Si-a aparat si isi apara cu ferocitate "drepturile" rezultate din vanzarea catre propria populatie a drogurilor (tutun, alcool, cafea, etc), prin infiintarea unui aparat politienesc, vamal si fiscal in permanenta dezvoltare.
  Statul este cel mai vechi, cel mai subtil si cel mai profitabil traficant de carne vie - isi inmulteste, isi creste, isi invata propria populatie de viitori iobagi/sclavi, apoi ii scoate la produs pe o perioada care se lungeste continuu, dupa criterii care nu depind direct de individ. De la nastere pana la moarte si dupa aceea, statul scoate profit de la fiecare individ. Cu forta. Prin santaj direct. Fara negociere. Traiesti ca sa platesti impozite catre stat. Platesti impozite ca sa traiesti. Impozitul e lege. Impozitul e scopul existentei. Fara impozit nu existi ca individ membru recunoscut al statului.
  Ca urmare, fiecare din noi reprezinta doar o cifra dintr-o statistica, o vita pusa sa traga in jug, careia i se da tainul calculat precis (=cosul zilnic!!!). Pentru abrutizare /dominare/supunere - dar cu masura, ca sa nu se piarda capacitatea fortei de munca - se permite consumul anumitor droguri, dozate dupa reguli stricte si se induce religiozitatea. Economic, stiintific, sistematic.
  0
  8
  Raportează
 • postat de X
  Marți, 14 Iulie 2015 12:12
  213.233.104.***
  Sumele prezentate nu au nici o valoare... Daca va ducea capul putin observati ca "cei care dau cel mai putin" pe tigari sunt cei care au vecini unde tigarile sunt mai ieftine si contrabanda e in floare. Ca-i zice Serbia, Moldova sau Ucraina se face contrabanda ca in vestul salbatic. Sumele prezentate de statistica banuiesc ca este suma platita prin acciza de fiecare judet in parte si drept urmare ce este fiscalizat, cat priveste fumatul efectiv este cu totul alt film.
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.