PAMFLET/ Puterea obişnuinţei: Gălăţenii tot în Dunăre se spală

PAMFLET/ Puterea obişnuinţei: Gălăţenii tot în Dunăre se spală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Pentru că au fost învăţaţi prea multă vreme să nu se mai spele cu apă caldă, gălăţenii au rămas fideli varintei de rezervă


Locatarii din Micro 19 ştiu de ce parcarea e goală: „Încă nu a venit toamna”

Beneficiari ai celei mai frumoase parcări din Galaţi, locuitorii din Micro 19 nu sunt îngrijoraţi de faptul că cel mult un sfert din suprafaţă este acoperită cu maşini. Ei consideră că acesta este doar un aspect trecător, parcarea urmând să fie folosită la sută la sută din capacitate abia peste câteva luni.

"Le fel se întâmpla şi cu garajele. Pe timp de vară erau mai mult goale, doar că nu le vedea nimeni. Acum se vede tot. Staţi aşa, aveţi puţină răbdare, lucrurile se rezolvă. Cum vine toamna, cum o să se umple parcarea de varză, pepeni şi gogonele. Ca să nu mai spun de butoaiele cu vin, căzile de boască şi tot ce mai face omul gospodar în octombrie. Uite-acuş vine toamna, se umple parcarea cât ai zice „murătură”. În august deja o să se ajungă la 50 la sută, iar în septembrie gradul de ocupare va fi de aproape sută la sută", a explicat Mihai Gargară, locatar din Micro 19, fost deţinător de garaj în zonă.

De altfel, foştii proprietari de garaje se gândesc încă de pe acum să găsească o soluţie să acopere locurile de parcare, ca să nu li se strice marfa.

Angajaţii Primăriei profită de concediul lui Stan: "Am asfaltat deja zece străzi"

Faptul că primarul Marius Stan este plecat în concediu se vede cu ochiul liber prin Galaţi. Zeci de străzi pe care nu s-a mai turnat asfalt de decenii au fost reabilitate în doar câteva zile.

Angajaţii din Primăria Galaţi sporesc ritmul lucrărilor pentru că Marius Stan trebuie să se întoarcă la sfârşitul lunii. "Acum, că nu e Stan la Primărie, am început şi noi să muncim. Pur şi simplu am realizat că ne stătea în cale, ne punea piedici. Îi dăm tare acum că peste câteva zile se întoarce şi iar nu o să mai putem face nimic", a explicat Relu Făraş, funcţionar în cadrul Primăriei Galaţi.

De altfel, văzând câte lucruri se fac în oraş fără ca Stan să fie prezent, mai mulţi gălăţeni i-au cerut primarului să mai stea puţin în concediu. "Dacă nu aveţi bani, nu-i problemă: facem noi o chetă şi vă trimitem cât aveţi nevoie, dar mai staţi puţin, vreo câteva luni, un an poate", se arată într-un comentariu publicat de un gălăţean pe Facebok.

Pesediştii au răsuflat uşuraţi după alegerea lui Dragnea: „Deci nu se modifică procentele de şpagă”

După câteva zile de derută, la sediile PSD din Galaţi s-a reinstalat liniştea. Activiştii de partid au primit asigurări din partea celor de la centru că nu se va schimba nicio cutumă, după alegerea lui Liviu Dragnea.

"Oamenii erau îngrijoraţi. Întotdeauna astfel de schimbări produc schimbări majore şi în teritoriu. Ne temeam că vine Dragnea şi măreşte procentul de contribuţie din şpăgi. Dar uite că nu s-a întâmplat asta. Înseamnă că Dragnea e un adevărat lider de valoare", a explicat un pesedist şpăgar (chiar nu contează care) de la Galaţi.

Pesediştii gălăţeni se gândesc chiar să îl propună de Dragnea prim-ministru în locul lui Ponta. "Niciodată de când suntem noi în PSD, şi suntem de câteva mii de şpăgi aici, nu ni s-a mai întâmplat ca un nou lider să lase procentul de şpagă neschimbat. E un lucru remarcabil. Deci Dragnea chiar ştie cum să îşi apropie oamenii şi să facă partidul să nu mai cânte fals, pe mai multe voci. De-acum vom cânta pe o singură voce: vocea haiducilor de modă nouă. Adică cei care iau de la săraci şi dau la bogaţi", a explicat un alt activist hămesit din PSD.

Deşi au acum apă caldă, gălăţenii se spală, din obişnuinţă, tot în Dunăre

După câteva luni în care nu au trebuit să caute soluţii alternative pentru a se spăla, gălăţenii nu se pot bucura acum de revenirea apei calde la robinete. Pur şi simplu, cei mai mulţi s-au învăţat atât de mult cu alternativa, încât acum le este greu să revină la vechile obiceiuri.

"De când mi s-a luat apa caldă şi am avut şi apa rece oprită, am căutat variante. Şi am început să mă spăl în Dunăre. La început a fost mai greu, dar după aia m-am obişnuit. Iar acum nu mă mai pot dezobişnui", a declarat Marcel Săpunaru, gălăţean obişnuit.

Acesta a ţinut să evidenţieze câteva dintre avantajele spălatului în Dunăre. "În primul rând e moacă. Apoi, un alt aspect e că temperatura apei e constantă, nu depinde niciodată de câtă apă laşi să curgă. Şi mai e ceva: apa de la robinet tot din Dunăre e, aşa că… practic ne întoarcem la rădăcini", a mai spus Marcel Săpunaru.

Apă caldă, apă trece

PAMFLET ÎN VERSURI

Circulaţi, vă rog! (treabă mare la ordinea zilei)

În ţara cu salam şi cu prigoană

e timpul dobitocului cu ştaif,

al nesimţirii celui care scuipă

şi strigă zootehnic: laif is laif!

E timpul hahalerei, secăturii,

lichelei, puturosului hibrid...

al celui care sforăie în schemă,

cu stofă şi aplomb de ascarid!

Şi cască, şi primeşte VMG-ul:

pomana celor mulţi acarieni

ai fericirii, puşi pe treabă mare,

în sfatul ţării, printre buruieni!

În ţara cu minciuna foarte mare

şi adevărul foarte mic, mic, mic...

lehamitea-i stăpână populară,

iar partizanii fug la inamic!

E timpul când vandalii se adună,

sfărâmă şi pun fluierul pe foc:

aiasta-i bună starea naţiunii!...

Vine prăpădul... circulaţi, vă rog!

                       Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Ultima soluţie împotriva caniculei: să arăţi penibil

Dan Nica, artizanul din umbră al schimbărilor din PSD

Florin Pâslaru nu se poate abţine

I-a tras ţacă la salariu şi propriului fiu

Florin Pâslaru nu se dezmite. După ce a reuşit decenii întregi să evite plata salariilor către propriii angajaţi, parlamentarul PSD a recidivat. De data aceasta cu propriul fecior, căruia nu i-a plătit niciun leu salariu, deşi l-a avut angajat la cabinetul său parlamentar. "Înţeleg să dai ţacă unor străini. Îi angajezi, le promiţi marea cu sarea şi după aia nu îi mai plăteşti. Cât mai stau la tine… bine. Dar să nu îmi dea mie bani, care sunt sânge din sângele lui… Asta nu o pot înţelege", a declarat Alexandru Pâslaru, fiul lui Florin Pâslaru. De altfel, potrivit unor surse, deputatul PSD crede că în acest fel se va spăla de acuzaţia de conflict de interese. "Da, ar fi fost conflict de interese dacă îl plăteam. Dar eu nu i-am dat niciun ban", a declarat râzând Pâslaru.

În Numele Fiului

Ce fel de oameni suntem?

Ştirile despre caniculă, mai accesate decât cele cu violuri

Pentru prima dată de la câştigarea libertăţii presei în România, ştirile despre caniculă au depăşit ca audienţă ştirile despre violuri. Specialiştii în comunicare cred că am fi martori la un moment de cotitură în istoria presei româneşti. "Se pare că românii au devenit mai interesaţi de călduri decât de oamenii în călduri. Nu ştiu dacă se poate vorbi deja despre o tendinţă, însă cu siguranţă se petrece ceva. Mai trebuie să facem nişte studii, trebuie să bservăm fenomenul pentru o perioadă de timp mai îndelungată. Dacă ştirile despre caniculă stârnesc un interes mai mare decât cele cu violuri, deja cred că putem vorbi despre o transformare a speciei umane sau, în orice caz, măcar a poporului român", a declarat Eliza Sufleţel, psiholog.

ToROpeşte

Violatorii din Vaslui, onoraţi la Măstăcani

Vor fi făcuţi cetăţeni de onoare ai comunei

Huliţi de o ţară întreagă şi ceruţi după gratii, cei şapte violatori din Vaslui au parte de onoruri în comuna gălăţeană Măstăcani. Mai mulţi consilieri locali au propus ca toţi cei şapte să fie unşi cetăţeni de onoare ai Măstăcaniului şi să li se acorde azil politic în comună, în cazul în care vor fi excomunicaţi din Vaslui. "Sunt oameni de nădejde, care ştiu ce înseamnă că nu ai pic de înţelegere faţă de sentimentele celor din jur. Este motivul pentru care violatorii din Vaslui sunt adevărate modele pentru noi. Sperăm ca legislativul local să voteze în următoarea şedinţă proiectul prin care ei să devină cetăţeni de onoare ai Măstăcaniului", a declarat un consilier local.

Măstăcaniul nu propune însă doar un titlu onorific, ci şi o soluţie pe termen lung pentru cei şapte. "Dacă vor fi lăsaţi în libertate, iar comunitatea lor îi va da afară, suntem dispuşi să îi primim la noi. Cel mai probabil, vor fi angajaţi la şcoala din sat, ca să împărtăşească şi generaţiilor viitoare din tainele modului lor de viaţă", a mai spus consilierul din Măstăcani.

Cetăţeni de Oroare

Dezastru de proporţii la Cudalbi

Arşiţa a uscat toţi prunii din comună

Cudalbiul se află în pragul dezastrului, după ce căldura din ultimele zile a uscat prunii pe o rază de 50 de kilometri. Din fericire, cudălbenii au fost prevăzători şi au cules deja anul acesta prunele, astfel că producţia de rachiu din acest sezon nu a fost afectată. În schimb, localnicii se tem de ce se va întâmpla în anii următori. "Culmea e că am avut mare grijă de pruni, aşa cum avem mare grijă şi de vie. Însă, pur şi simplu, nu am putut face nimic, căldura a fost prea mare. Am vrut să îi udăm zilnic ca să nu se usuce, dar efectiv nu am avut cum, pentru că la noi în comună apa este interzisă. Puţinii litri de apă pe care i-am adus de la Cuca abia ne-au ajuns ca să salvăm viile. Am ale viile pentru că de acolo scoatem şi vin, şi rachiu", a declarat Mitică Păhărel, localnic.

Specialiştii din Cudalbi estimează că valul de căldură din ultimele zile a ucis în total 13.468.987 de ore de beţie. "Este cel mai cumplit lucru care s-a întâmplat după nenorocirea din 1977, când, la cutremur, s-au spart 136 de sticle cu rachiu. Nu ştiu cum vom face faţă acestei tragedii", a spus Antonel Secară, specialist din Cudalbi.

Prunul şi Unul

Măcar e sincer - Bacalbaşa: „În trei ani, nu am făcut nimic”

La bilanţul primilor ani de mandate, preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa a recunoscut senin: "Nu am făcut nimic. Şi nu o spun aşa, ca şi când aş mai fi făcut ceva. Nu! Chiar nu am făcut nimic! Literalmente", a recunoscut cu sinceritate Bacalbaşa.

Preş la CJ

Nu se dezminte - Stan: "În trei ani, am făcut tot"

La bilanţul primilor ani de mandate, primarul Marius Stan a făcut ceea ce ştie mai bine, declarând sus şi tare. "Am făcut tot ce mi-am propus, în doar trei ani. Acum, pentru că totul e gata în doar trei ani, în următorul an voi sta", a explicat Marius Stan.

Primarocchio


Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1713 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2015 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.