CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Pe Centură, nimeni nu opreşte la trecerea de pietoni

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Pe Centură, nimeni nu opreşte la trecerea de pietoni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare de la un cetăţean îngrijorat de numărul mare de accidente care au loc pe Drumul de Centură al Galaţiului, în zona intersecţiei cu strada Oltului. Chiar dacă acolo există o trecere de pietoni, respectivul cetăţean ne-a spus că rareori se întâmplă ca şoferii să oprească şi să le acorde prioritate celor care vor să traverseze. "De cele mai multe ori, trecerea de pe o parte pe alta a şoselei se face în viteză, indiferent de ce ai prin mână, fie că e vorba de sacoşe, de baston sau de un copil. Aici sunt, probabil, cele mai multe accidente din oraş, după strada Oţelarilor, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru autorităţi", ne-a spus George Nica, un gălăţean îngrijorat.

Cea mai viabilă soluţie întrevăzută de cei care tranzitează, la pas, acea zonă, este un semafor care să îi oblige pe şoferi să oprească. "De bunăvoie, nu cred că va opri vreunul. De-asta nici nu traversez pe-aici şi prefer să mai merg câteva sute de metri, până la semafor. Nu vreau să îmi risc viaţa inutil. Cred că ar fi o idee bună să se monteze un semafor aici, dar cu buton, pentru ca traficul să nu fie perturbat. Trecerea nu e extraordinar de folosită de gălăţeni, pentru că nu sunt mulţi care trec pe aici, dar pentru cei puţini e bine să fie şi un semafor", ne-a spus şi Anamaria, o tânără de 20 de ani, pe care am surprins-o în zonă.

Primăria aşteaptă o expertiză

"În această perioadă, Primăria municipiului Galaţi realizează planul de mobilitate, un document care va prezenta o viziune clară asupra sistematizării traficului, sistemului de semnalizare pietonală şi rutieră. Aşteptăm, aşadar, să vedem concluziile specialiştilor. Însă e bine de ştiut pentru gălăţeni că lipsa unui semafor nu anulează prevederile Codului Rutier (care prevede acordarea de prioritate pietonilor care trec prin locuri semnalizate corespunzător). Cauzele accidentelor din acea zonă sunt, de cele mai multe ori, neatenţia în conducere, viteza excesivă şi traversarea fără asigurare", ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Astfel, până la montarea unui semafor va mai trece ceva timp, dacă se va dovedi că este necesar aşa ceva în zona respectivă. Până atunci, gălăţenii care vor să traverseze prin dreptul benzinăriei trebuie să se asigure extrem de bine şi să aştepte, uneori, chiar şi câteva minute.

Foto Florin Răvdan

Citit 12502 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2015 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.