Cum vă feriţi de toxiinfecţiile alimentare

Cum vă feriţi de toxiinfecţiile alimentare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Intoxicaţia alimentară sau toxiinfecţia alimentară este o afecţiune cauzată de consumul de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme patogene, precum bacteriile, virusurile sau paraziţii. Afectaţi în special de această problemă sunt copiii mici (sugari, preşcolari - n.r.), femeile însărcinate, persoanele trecute de 65 de ani şi unii bolnavi cronic.

"Simptomele gastro-intestinale sunt principalele semne care apar în intoxicaţia alimentară. Primul simptom care apare este, de obicei, diareea. Alte simptome pot include greaţa, vărsăturile şi durerea abdominală (crampele intestinale - n.r.). Timpul necesar pentru apariţia simptomelor, severitatea şi durata acestora depind de mai mulţi factori şi anume: tipul microorganismului care a determinat infecţia, vârsta pacientului şi starea generală de sănătate", se arată într-un material al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin toxiinfecţii alimentare sau alte boli cu transmitere digestivă se recomandă evitarea preparării alimentelor cu mai mult de două-trei ore înaintea consumului, în cazul în care nu există condiţii corespunzătoare de păstrare. De asemenea, alimentele ce vor fi mâncate după mai mult de două-trei ore de la preparare se vor păstra la 4-8 grade Celsius. Este important ca tot ceea ce mâncăm să provină din surse sigure. Nu în ultimul rând, este important să vă spălaţi pe mâini înainte de masă şi de fiecare dată după ce mergeţi la toaletă.

Citit 1069 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.