CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Căruţele de pe drumurile publice încurcă traficul

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Căruţele de pe drumurile publice încurcă traficul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Chiar dacă suntem în secolul XXI, o perioadă a dezvoltării din punct de vedere tehnologic, încă mai există gălăţeni care se deplasează, chiar şi în oraş, cu ajutorul căruţelor. Deşi li s-ar putea găsi numeroase avantaje, precum lipsa poluării sau dispariţia accidentelor bazate pe viteză excesivă, vehiculele cu tracţiune animală mai mult încurcă traficul, fie că este vorba de cel pietonal, fie de cel auto, şi provoacă mizerie.

Mai mulţi cetăţeni ne-au scris pe adresa redacţiei că sunt din ce în ce mai deranjaţi de prezenţa acestor „vehicule” pe străzile Galaţiului, motiv pentru care am decis să abordăm subiectul. Ion Grigoroiu, un cetăţean în vârstă de 54 de ani, care locuieşte în Micro 39C, ne-a explicat că este sătul să vadă săptămânal căruţa trasă la ghena de gunoi, unde căruţaşul scormoneşte după bidoane de plastic sau alte lucruri. "Nu mi se pare normal. Am observat că li se mai dau amenzi acestor oameni, dar niciunul nu are nici un stres. Primesc amenda şi probabil când ajung acasă o şi rup. Nu suntem la ţară, totuşi, suntem în oraş, iar mersul cu căruţa nu este pentru aceste drumuri, şi-aşa distruse", ni s-a plâns omul.

"Cu căruţa e mai ieftin..."

Romeo Stratulat, un gălăţean de 35 de ani, proprietarul unui astfel de vehicul cu tracţiune animală, ne-a explicat, însă, de ce îi este mai uşor să se ajute de cal şi căruţă, decât de o maşină. "Ca să am maşină, trebuie să am permis, ori eu nu am bani să fac şcoala. Apoi, nu am bani să îmi iau o maşină şi să o mai şi întreţin, că toate astea costă destul de mult. Într-o casă cu două camere stăm zece persoane, de unde bani de maşină? Cu căruţa e ieftin şi, atât timp cât respect toate regulile de circulaţie, asta este, merg pe străzile oraşului să îmi fac treaba", ne-a explicat tânărul.

Dacă până acum se limitau la circulatul pe străzi, căruţaşii au trecut mai nou şi la mersul pe trotuare. În zona blocurilor ANL din Micro 13, o astfel de privelişte nu mai miră pe nimeni, iar cetăţenii s-au obişnuit să se dea la o parte, fără să spună nimic. "Ce să le fac? Ce putere am eu? Dacă primăria nu intervine cu nimic, doar nu o să mă pun eu în gură cu ăştia", ne-a explicat un gălăţean.

Amenzi de peste 8.000 de lei

"În cele aproape opt luni care au trecut din anul 2015, agenţii de poliţie au identificat şi sancţionat 80 de căruţaşi, cu amenzi cuprinse între 100 şi 800 de lei, conform HCL 307/2006, art.13. Valoarea totală a sancţiunilor a ajuns la suma de 8.100 de lei", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În general, căruţaşii sunt amendaţi fie pentru că circulă prin locuri în care nu le este permis accesul, fie pentru nerespectarea unor reguli, cum ar fi lipsa dispozitivelor de semnalizare sau a dispozitivelor de retenţie a dejecţiilor animale.

Citit 2571 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:27

9 comentarii

 • postat de Terente
  Vineri, 21 August 2015 15:30
  95.76.36.***
  Citind articolul si apoi comentariile, realizez pt. a mia oara cat de rupti de realitatea cotidiana sunt ziaristii vlg.
  Locuitorii le arata adesea care sunt realitatile din Galati, dar degeaba. Tot cu ratul...
  1
  3
  Raportează
 • postat de NOUL GALATI CU DE TOATE........
  Vineri, 21 August 2015 14:22
  5.13.191.***
  Dar de autobuzele alea bagate pe strazile mici, care fac statie din poarta in poarta sa lase pensionarii cu sacosele de la piata direct in fata casei nu spune nimeni nimic? Desi avem niste strazi vai de mama si de steau lor ,mai bagati si autobuze ca sa le sufocati si mai bine........In plus soferii cred ca statie este si intersectia dintre strazi, ca sa coboare toti bietivanii direc la magazinul........ scuze, barul din intersectia strazii sa nu cumva sa ii doara picioarele pana la pahar.......
  3
  5
  Raportează
 • postat de gigione24
  Vineri, 21 August 2015 12:32
  88.255.159.***
  Niciun se scrie legat! Asta pentru ziarist si echipa vl! Pana una-alta trebuie gandite niste alternative pentru cei care se folosesc de carute pentru a aduna pet-uri! Partea pozitiva e aceea ca ar putea deveni foarte usor infractori, asa ca totusi fac ceva semi-legal pentru a-si castiga existenta!
  4
  4
  Raportează
 • postat de luuke
  Vineri, 21 August 2015 10:06
  109.166.129.***
  NU NE PLAC OAMENII CA DEDY....CARE SE DA DREPT ALTCINEVA....IMI FOLOSESTE IDUL LUKE SA POSTEZE IN NUMELE MEU...se poate verifica dupa ip din articolele trecute,in fine...E PREA COCALAR PT VREMURILE ASTEA...CICA ELE SHMEKER:)))....LOOSER.... NU NE PLAC COCALARII CARE HABAR NU AU SA CONDUCA BMWUL CUMPARAT PRIN CERSETORIE IN ITALIA SAU FRANTA,PRIN MUNCA DE SCLAV:)...VINE.IN GL SI SE DA SHMEKER:).....EL NU ARE NICI CHILOTI IN FUND:))).... SI,DACA TOT ZICEA CA E BOSS DE BOSS,SA VADA EL CE FACE CAND IL CONTROLEAZA FISCUL:))...CUM FAC TIGANII?;BAGA COPIII LA INAINTARE:)...JALNICI MAI SUNT!!!:))......NU DAU 2BANI PE ACEST GEN DE OAMENI ....DEDY,ION,VASILE SAU CUM TE MAI NUMESTI..... IA O FUNIE SI POART-O DREPT COLIER SI CAND AJUNGI PE PODUL INVIZIBIL,THROW YOURSELF UP:))..OR DOWN...CUM.VREI SA O IEI:)))..... ma.mir ca reuseste sa bage textul CAPTCHA ca sa ii fie aprobate comurile:))
  5
  3
  Raportează
 • postat de Cristi
  Vineri, 21 August 2015 09:47
  5.13.200.***
  In micro 13B. micro 39, micro 40 NU EXISTA cosuri de gunoi stradale.
  Paradoxal aceste cartiere sunt mult mai curate ca cele care au cosuri de gunoi pe strada.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Marian
  Vineri, 21 August 2015 08:40
  89.136.187.***
  Cu adevarat traficul este incurcat de maxi taxi, care merg cum vor, opresc unde vor, semnalizeaza daca vor si asa mai departe. Oare astea cand dispar?
  1
  8
  Raportează
 • postat de galatean
  Vineri, 21 August 2015 08:26
  5.13.138.***
  PARCUL CLOSCA ZIS DURBACA, NEANTRETINERA PARCURILOR SI A ZONELOR VERZI,TROTUARE NEASFALTATE, IN 25 DE ANI NU ATI FOST IN STARE SA MODERNIZATI BULEVARDELE DIN ACEST ORAS! DOMNEASCA,TRAIAN,COSBUC,SIDERURGISTILOR PRECUM SI STTRAZIILI=E ADIACENTE,...........AM RAMAS CU CE A FACUT COMUNISTII DIN PUNCT DE VEDERE EDILITAR- FRUMOS!!
  GARAJELE DIN CARTIERE CARE NE SUFOCA!!
  IN SCHIMB AM RAMAS CU MANIPULARI GROSOLANE, POD PESTE DUNARE, AEROPORT,STADION MODERNIZAT, NOUL ORAS,ETC ETC ETCETCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC111111111111111111111111111111 mizerabil fara otelul!!!
  4
  8
  Raportează
 • postat de julien
  Vineri, 21 August 2015 07:23
  5.13.203.***
  Vreau sa se rezolve cat mai repede surparea de pe strada Navelor de la Spicu.
  Cand trec cu masina trebuie sa ocolesc!
  Mai repede ca d-aia platesc taxe!
  2
  11
  Raportează
 • postat de luke
  Vineri, 21 August 2015 06:28
  89.136.186.***
  chiar nu intelegeti ca cu caruta ies mai ieftin,..bine nevastamea are magar :)
  3
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.