Cei trei COPII DECEDAŢI în TRAGICUL ACCIDENT de la Baldovineşti vor fi REPATRIAŢI vineri

Cei trei COPII DECEDAŢI în TRAGICUL ACCIDENT de la Baldovineşti vor fi REPATRIAŢI vineri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Doar nouă persoane mai sunt internate în spitalul din Brăila, şase fiind externate în cursul zilei de joi, 20 august


O parte dintre persoanele din autocarul implicat în accidentul de miercuri dimineaţă din localitatea Baldovineşti, soldat cu trei morţi şi 25 de răniţi, au ajuns acasă. Iniţial, oamenii au fost cazaţi la internatul unui liceu din Brăila, dar în timpul nopţii au fost preluaţi de un autocar şi transportaţi acasă. Alte 15 persoane au rămas peste noapte internate la spitalul din Brăila, şase dintre ele fiind externate în cursul zilei de joi, 20 august.

Oamenii sunt încă foarte speriaţi şi spun că nu pot uita clipele de coşmar prin care au trecut. "Dormeam şi când m-am trezit eram în sticlă. Am ieşit singură, în genunchi, altceva nu îmi mai aduc aminte. Ţipau toţi că voiau să iasă. A venit echipa de descarcerare. Mama copiilor plângea în stradă, afară ploua şi era frig", ne-a mărturist Olga Buzu, în vârstă de 32 de ani.

"Nu mai am pentru cine munci"

În spital a rămas şi mama celor doi copii, o fată de 15 ani şi un băiat de 14 ani, decedaţi în timpul impactului autocarului cu solul. Femeia nu mai are lacrimi să îşi plângă copii şi se gândeşte cu groază cum îi va duce acasă în sicriu, după ce au petrecut împreună clipe minunate.

"Eu lucrez în Turcia. Mi-am luat copiii în vacanţă acolo şi acum îi aduceam acasă, pentru şcoală. Nu au mai apucat săracii să vadă casa. Erau cu mine de două luni şi jumătate şi le plăcuse tare mult. Îmi aduc aminte clipele de dinainte de accident. Fata dormea pe scaunul din spate, iar băiatul la mijloc. Eu eram în spate. Băiatul s-a trezit şi mi-a spus să merg lângă el. Fata începuse şi ea să se trezească. Băiatul a vrut să îmi spună ceva şi să mă sărute. În acel moment, autobuzul a început să se clatine şi nu i-am mai văzut. Avea viteză mare şi carosabilul era umed. Şoferul nu s-a gândit că are prunci în autobuz", ne-a mărturisit Natalia Negru, mama celor doi copii decedaţi. Femeia susţine că nu se va mai întoarce în Turcia, pentru că nu mai are pentru cine munci.

Toţi pacienţii care au rămas internaţi în spitalul din Brăila sunt în stare stabilă şi vor rămâne sub supravegehre medicală pentru siguranţă. Conducerea spitalului din Brăila le-a oferit pacienţilor şi consiliere psihologică, pentru a trece cât mai bine peste traumele suferite.

Cod roşu în două judeţe

În urma tragicului accident, trei persoane, printre care s-a numărat şi şoferul de rezervă, au fost aduse la Spitalul de Urgenţă Galaţi. În urma evaluărilor, medici gălăţeni au recomandat internarea celor trei persoane, dar acestea au refuzat. "Unul dintre pacienţi prezenta o plagă cu corp străin, probabil asfalt, şi era necesară o intrevenţie chirurgicală. Toţi au refuzat însă internarea şi au fost preluaţi de Poliţia Rutieră Galaţi şi transportaţi la internatul de la Brăila", ne-a declarat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Incidentul de la Baodovineşti a instituit Codul roşu pentru autorităţile din Brăila şi Galaţi. O parte dintre cei implicaţi în tratarea pacienţilor răniţi au trăit prima experienţă de acest gen. "S-au mobilizat toate forţele din Unitatea de Primiri Urgenţe şi din spital. S-a ţinut în permanenţă legătura cu Dispeceratul şi cu Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă. Practic, nu am mai trăit o astfel de experienţă, deşi am fost instruţi în acest sens. Este o mare responsabilitate, dat fiind faptul că nu ştiam starea reală a pacienţilor care urmau să ajungă la noi", ne-a declarat Liliana Dragomir, medic rezident în cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Autorităţile din Republica Moldova au început deja formalităţile pentru repatrierea trupurilor celor trei copiii decedaţi, dar şi a pacienţilor care au rămas internaţi în spital. Între timp, procurorii brăileni continuă cercetările în acest caz şi urmează să-l audieze, în prezenţa unui interpret, şi pe şoferul turc care se afla la volan.

Citit 2277 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.