Numărul INFRACŢIUNILOR din Galaţi, în scădere, în primele şapte luni ale anului... cu 1 la sută

Numărul INFRACŢIUNILOR din Galaţi, în scădere, în primele şapte luni ale anului... cu 1 la sută
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În primele şapte luni ale anului curent, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi a identificat noi încălcări în sistemului de ordine şi siguranţă publică. Deşi numărul apelurilor de urgenţă a scăzut cu peste unu la sută, tendinţa infracţională înregistrează, pe alocuri, o creştere constantă.

Infracţiunile judiciare şi economico financiare sesizate în primele şapte luni ale anului 2015 sunt în scădere faţă de primele şapte luni ale anului 2014. "Cele mai multe încălcări înregistrate sunt cele contra patrimoniului, un număr de 4.050, 2.572 sunt furturi, 2.394 infracţiuni contra persoanei, iar 1.427 loviri şi alte violenţe. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, se înregistrează un trend descendent, în procent de unu la sută”, a declarat Dorin Colidiuc, adjunct al IPJ Galaţi.

Braconajul şi contrabanda, în creştere

Mai multe încălcări au fost înregistrate în anul precedent şi la categoria legilor speciale. Excepţie fac infracţiunile prevăzute de Codul Vamal şi braconajul piscicol. Astfel, în primele şapte luni ale anului 2014, au fost descoperite 105 infracţiuni, iar în anul curent, 207. Cifrele cresc şi în domeniul piscicol: 55 de încălcări în primele şapte luni ale anului 2014 şi 83 în anul curent. "Numărul constatărilor la infracţiunile prevăzute de Codul Vamal a crescut pe fondul unei mai bune identificări de contrabandă cu tutun, alcool şi produse petroliere. În ceea ce priveşte Codul Rutier, există o scădere considerabilă a încălcărilor regulilor de circulaţie pe drumurile publice", a adăugat adjunctul IPJ Galaţi.

Siguranţa elevilor este asigurată

Pentru a creşte gradul de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic, toate unităţile de învăţământ au fost incluse pe itinerarele de patrulare. Totodată, s-a dispus nominalizarea unui lucrător de poliţie care să gestioneze problemele unităţilor şcolare. În perioada evaluată, poliţiştii au identificat 35 de infracţiuni la nivelul unităţilor de învăţământ, 24 dintre acestea fiind comise de elevi.         

Citit 1022 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2015 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.