Zeci de STRĂINI au fost ALUNGAŢI din Galaţi

Zeci de STRĂINI au fost ALUNGAŢI din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

România este „tărâmul făgăduinţei” pentru mii de cetăţeni străini care vin din ţări cu situaţii economice sau politice delicate şi care speră ca aici să obţină educaţia sau un nivel de trai superior celor din locurile natale.

În timp ce majoritatea celor care intră legal în România au grijă ca şederea lor aici să se încadreze în limitele normelor statului adoptiv, sunt unii care din omisiune, lipsa banilor, a timpului sau pur şi simplu din rea voinţă nu îşi mai revizuiesc actele care le permit să stea printre noi. Aflat la graniţă, Galaţiul nu face excepţie, zeci de străini cărora le expirase valabilitatea documentelor fiind depistaţi la controalele ofiţerilor de la Serviciul Imigrări, structura care ţine sub control numărul străinilor aflaţi pe teritoriul judeţului.

Atât în municipiul reşedinţă de judeţ, cât şi în localităţi din mediul rural au fost găsiţi în situaţie de ilegalitate, de la începutul acestui an, 49 de cetăţeni străini.

„Majoritatea sunt moldoveni şi turci. În cele mai multe cazuri, cam 70 la sută, măsura care se dispune când se constată că au documentele expirate este emiterea deciziilor de returnare în ţările de origine. În orice caz sancţiunea se individualizează în funcţie de situaţia concretă”, ne-a explicat insp. pr. Ciprian Şimu, şeful Serviciului Imigrări Galaţi. În cele mai multe cazuri, cetăţenii străini se întorc în România după ce le expiră interdicţia şi fac rost de bani pentru acte.

CITEŞTE ŞI: Galaţiul se pregăteşte de valul de imigranţi din ţările arabe. Câţi refugiaţi putem primi?

Citit 2750 ori Ultima modificare Vineri, 18 Septembrie 2015 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.