Un nou tip de CONCEDIU. Condiţiile în care se acordă

Un nou tip de CONCEDIU. Condiţiile în care se acordă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Salariaţii părinţi vor putea să beneficieze de un nou tip de concediu, potrivit unui proiect de act normativ adoptat miercuri, 16 septembrie, în şedinţă de Guvern, a relatat digi24.ro.

Este vorba despre un concediu special de 90 de zile pe care un potențial părinte care dorește să adopte un copil și-l poate lua. El va primi o indemnizație lunară, iar perioada de concediu va fi considerată vechime în muncă.

Concediul şi indemnizaţia se acordă pe baza cererii persoanei îndreptățite, la care se anexează certificatul de grefă în baza căruia se execută hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei, documentul care atestă mutarea copilului la adoptator/familia adoptatoare, înregistrat la direcţia în a cărei rază administrativ-teritorială a fost protejat copilul, precum și dovada intrării efective în concediu sau a suspendării activității. Cererea se completează potrivit modelului ce va fi aprobat prin Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei.

Drepturile se stabilesc și se acordă începând cu ziua următoare celei în care a fost pusă în executare hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei.

Cererea și documentele doveditoare se depun și se înregistrează la direcția județeană și a Municipiului București de muncă și securitate socială în a cărei rază teritorială are domiciliul sau reședința persoana îndreptățită.

MAI MULTE VEZI AICI, ÎN PROIECTUL DE LEGE ADOPTAT DE GUVERN.

Citit 2115 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2015 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.