TRECERE DE PIETONI, "mâncată" de şantier. Lucrările de reabilitare pun în PERICOL siguranţa copiilor

TRECERE DE PIETONI, "mâncată" de şantier. Lucrările de reabilitare pun în PERICOL siguranţa copiilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Marcajul pietonal din dreptul Şcolii Generale Nr. 20 a devenit aproape invizibil, fiind deseori ignorat de şoferii care se îndreaptă spre Barieră


Unul dintre efectele mai puţin benefice ale reabilitării străzii Traian priveşte semnalizarea arterei. Mai precis, marcajele care au fost ori distruse de intervenţiile la infrastructura subterană, ori au devenit invizibile din cauza perioadei mari de timp de când nu au fost refăcute, pentru că artera a devenit şantier.

Una dintre zonele în care se resimte cel mai mult acest efect este lângă Şcoala Generală Nr. 20, imediat după intersecţia cu strada Prundului. Marcajul pietonal care ar trebui să asigure traversarea în siguranţă de pe o parte pe cealaltă a străzii Traian şi-a pierdut demult culoarea, doar cele două indicatoare care are trebui să îi avertizeze pe şoferi că urmează o „zebră” fiind de natură să mai dea perimetrului calitatea de „loc marcat”.

Intervenţia muncitorilor care au lucrat la infrastructura subterană din zonă nu a ajutat cu nimic situaţia, iar părinţii copiilor care merg la Şcoala 20 şi trebuie să treacă strada prin acel loc au intrat în panică, odată cu începerea cursurilor. „Trecerea de pietoni nu mai există. Nu e nici semafor, ci doar un indicator care este ascuns printre copaci, iar şoferii nu îl văd. Copiii nu pot traversa strada să meargă la şcoală, pentru că le este frică. Sunt foarte mulţi copii care merg singuri la şcoală, dar chiar şi cu părinţii de mână e dificil de trecut, pentru că maşinile nu opresc, mai ales cele care merg spre Barieră", ne-a spus Mirela Basalic, mămica unei eleve.

Situaţia siguranţei rutiere în zona Şcolii 20 a mai fost subiect de discuţie, atât printre părinţii elevilor care învaţă la la această unitate, cât şi printre conducătorii auto. În preajma instituţiei sunt trei treceri de pietoni, două pe Prundului şi una pe Traian, dar zona este cunoscută ca una unde şoferii „vin tare” dinspre Parcul CFR sau în coborâre, dinspre Bariera Traian, ignorând marcajele şi indicatoarele. După ce în apropierea şcolii au avut loc mai multe accidente rutiere, au fost numeroase voci care au cerut montarea de limitatoare de viteză la trecerile care deservesc şcoala şi grădiniţa de alături. În ceea ce priveşte trecea de pe strada Traian, aceasta are mari şanse să rămână nevopsită până la anul, deoarece atunci ar putea avea loc asfaltarea arterei, aflată acum încă în proces de reabilitare. În aceste condiţii, pietonilor nu le rămâne decât să-şi asume riscul sau să ocolească câţiva zeci de metri, până la trecerea semaforizată din Barieră.

Foto Marius Negri

Citit 1302 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2015 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.