Cele mai ABSURDE SESIZĂRI depuse la DSP Galaţi

Cele mai ABSURDE SESIZĂRI depuse la DSP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 1.200 de sesizări, reclamaţii şi petiţii au fost depuse, în scris, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, în ultimii cinci ani. Printre acestea, se numără şi câteva nemulţumiri hilare sau de-a dreptul absurde. Astfel, un gălăţean a sesizat la DSP o problemă a maşinilor de transport mortuar din Galaţi. Potrivit reclamantului, dricurile ar trebui să aibă aer condiţionat pentru ca, vorba reclamei, "mortul să fie dus cu tot confortul".

O altă reclamaţie specială a venit din partea unei femei, care s-a plâns în scris la DSP de faptul că o vecină de-a sa "îmbibă" podelele cu o substanţă toxică. Rămânând în acelaşi context, un bărbat a sesizat "mirosul toxic de pe scara blocului", în vreme ce o altă persoană s-a plâns autorităţilor sanitare că rudele sale îi intră în casă şi îi pun chimicale.

Dincolo de aspectul hilar al unor astfel de reclamaţii, majoritatea sesizărilor primite sunt cât se poate de serioase şi de întemeiate. "În principal, sunt reclamate aspecte legate de: condiţiile igienico-sanitare necorespunzătoare din unele spaţii comerciale sau de alimentaţie publică. Primim foarte des şi sesizări în legătură cu poluarea fonică produsă de funcţionarea unor unităţi (discoteci, restaurante, café-baruri, săli de fitness etc.) ce organizează diferite evenimente sau activităţi.

Frecvente sunt şi reclamaţiile legate de sistarea furnizării de apă rece de către societatea Apă-Canal SA Galaţi. Oamenii sunt nemulţumiţi şi de calitatea apei potabile livrată la robinete în sistem centralizat. Un alt motiv des invocat în sesizări este legat de condiţiile igienico-sanitare necorespunzătoare din apartamentele unor locatari, fie că e vorba de adunarea de deşeuri în locuinţă, de şobolani sau de gândaci", se arată într-un material al DSP Galaţi.

Citit 3679 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2015 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.