Piramida de la UPU n-a fost termoizolată nici anul acesta

Piramida de la UPU n-a fost termoizolată nici anul acesta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă împotriva efectului de seră manifestat la nivel planetar sunt necesare măsuri ample, costisitoare şi cu implicaţii incalculabile, pentru rezolvarea celui provocat de piramida din policarbonat de pe acoperişul Unităţii de Primiri Urgenţe sunt necesare şi fonduri şi măsuri accesibile.

Despre hiba proiectului noului sediu al UPU, luminatorul în formă de piramidă de pe acoperişul acesteia, s-a tot scris şi discutat anul trecut când, la 40 de grade Celsius, pacienţii leşinaţi din cauza caniculei primeau îngrijiri într-o atmosferă şi mai vitregă decât cea dintre soarele dogoritor şi asfaltul încins. Autorităţile locale au promis atunci sprijin financiar şi implicare  pentru izolarea termică a luminatorului cu bucluc.

Cu toate astea, şi în această vară,  piramida lasă să treacă razele soarelui, dar lumina oferită, utilă de altminteri, este mult prea caldă la propriu. E drept că în incinta UPU s-au montat aparate de condiţionare a aerului, dar din cauza efectului de seră, climatizoarele muncesc din greu consumând mulţi kilowaţi şi fără un efect notabil. Poate vara viitoare…

Citit 686 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.