43 de medici dentişti le oferă CONSULTAŢII GRATUITE gălăţenilor, în cadrul Campaniei "Zâmbeşte România"

43 de medici dentişti le oferă CONSULTAŢII GRATUITE gălăţenilor, în cadrul Campaniei "Zâmbeşte România"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii pot beneficia de o consultaţie stomatologică gratuită, până la sfârşitul anului, în cabinetele a 43 de medici dentişti din Galaţi, înscrişi în cadrul Campaniei "Zâmbeşte România". Persoanele interesate de un astfel de control îşi pot face o programare intrând pe pagina de internet www.zambesteromania.ro. În partea de sus a site-ului, trebuie selectată rubrica "Despre campanie", iar apoi trebuie aleasă secţiunea "Consultaţii stomatologice gratuite". În pagina care se încarcă, trebuie selectat judeţul şi oraşul de reşedinţă, dacă este cazul. După aceşti paşi, pe ecran va apărea o listă a cabinetelor medicale dentare unde pot fi acordate consultaţiile, cu adresele şi cu numerele de telefon aferente. În partea dreaptă a listei, există şi informaţii legate de disponibilitatea fiecărui cabinet de a oferi sau nu un detartraj gratuit.

Stomatologii înscrişi sunt doar din Galaţi

Programarea se poate face simplu, printr-un telefon dat direct la cabinetul ales. Pentru 2015, un număr de 43 de medici dentişti din Galaţi s-au înscris în cadrul Campaniei "Zâmbeşte România", trei dintre ei oferind şi detartraje gratuite. Din păcate, toţi stomatologii înscrişi au cabinetele în municipiul Galaţi, celelalte localităţi ale judeţului fiind din nou neacoperite. În urma consultaţiei, pacientul poate primi informaţii utile cu privire la măsurile urgente pe care trebuie să le ia în privinţa sănătăţii orale, precum şi sfaturi despre periajul în mod corect al dinţilor sau despre alimentele care contribuie la menţinerea unei danturi sănătoase.

Recomandările medicului

Dentiştii spun că metoda cea mai eficientă de a preveni bolile dentare este consultul periodic la medicul stomatolog. Un astfel de consult costă la cabinetele din Galaţi între 50 şi 80 de lei. "Ideal ar fi ca o persoană să meargă la consult o dată la fiecare şase luni. Consultul are rol preventiv, de depistare şi tratare a eventualelor afecţiuni. Lăsată netratată, o carie dentară poate genera grave boli sistemice. Tot o dată la jumătate de an trebuie schimbată şi periuţa de dinţi. În tratatele de stomatologie se indică schimbarea periuţei chiar şi la trei luni. Este important să ne periem de două ori pe zi, dimineaţa şi seara", a explicat medicul stomatolog Doina Ciocănaru.

Părinţii trebuie să aibă o grijă specială şi să-i obişnuiască încă de mici pe copii cu un periaj corect. "Şi copiii trebuie aduşi la aceste controale periodice, pentru a fi depistate astfel din timp eventualele anomalii dento-maxilare", a mai spus medicul citat.

Lipseşte sprijinul oficial

În ciuda unor astfel de campanii, sănătatea dentară a gălăţenilor nu va putea fi considerabil îmbunătăţită fără sprijinul autorităţilor. Raportându-ne iar la Europa, vedem că suntem una dintre puţinele ţări de pe continent în care nu există implementat în şcoli un program de prevenţie nici în anul 2015. Ministerul Sănătăţii este instituţia care ar putea lua o asemenea măsură pe care medicii dentişti o consideră de o importanţă covârşitoare pentru sănătatea viitorilor adulţi.

Citit 2066 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2015 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.