Candidaţi mulţi, posturi puţine la titularizare

Candidaţi mulţi, posturi puţine la titularizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 2.000 de candidaţi şi-au depus în acest an dosarul de înscriere la examenul de titularizare. Mai exact, 2.026 de cadre didactice gălăţene s-au înscris pentru participarea la concursul de miercuri, 15 iulie. Prin comparaţie, în acest an sunt 249 de posturi vacante. Alte 533 sunt catedre netitularizabile (valabile un an de zile), iar 1.598 sunt catedre incomplete.

Aproape ca în fiecare an, pe posturile la istorie e bătălie. La această disciplină, unde sunt 124 candidaţi, există doar 4 catedre întregi şi alte două în combinaţie cu geografie. Pe geografie, unde sunt două posturi titularizabile, se bat 91 de candidaţi. Cu alte cuvinte, 45 pe loc.

O concurenţă mare se înregistrează pe posturile de limba şi literatura română, unde se „bat” aproape şapte profesori pe o singură catedră. E vorba despre 171 de candidaţi şi de numai 25 de posturi titularizabile. Urmează, în topul concurenţei, o catedră de educaţia fizică, unde sunt 5,5 candidaţi pe un loc. La această disciplină şi-au depus dosarele 176 de specialişti şi sunt 32 de posturi disponibile.

Din datele furnizate de inspectorul şcolar responsabil de relaţia cu mass-media, Nicoleta Crânganu (foto), în cifre absolute, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru educatoare – 212, urmaţi de candidaţii de la învăţători – 184, unde sunt 66, respectiv 45 de posturi vacante pentru următorii patru ani.

La limba engleză sunt 140 de dosare, pe cele 20 de catedre întregi şi pe cele 23 alcătuite cu ore de limba franceză.

Pe disciplinele tehnice se înregistrează un număr total de 233 de candidaţi. La unele catedre de specialitate s-au depus însă şi câte 40 de dosare.

Concursul de la mijlocul lunii iulie se desfăşoară în cele două centre de înscriere, la Colegiul Naţional „Costache Negri” şi la Grupul Şcolar Industrial de Marină. Până pe 26 iunie, comisiile de concurs verifică dosarele celor înscrişi, cu excepţia dosarelor absolvenţilor promoţiei 2009. Aceştia din urmă sunt aşteptaţi, până, pe 8 iulie, să-şi depună adeverinţa de absolvire şi să-şi valideze fişa de înscriere.

Citit 967 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.