COMEMORARE studenţească a cuplului Aldea-Teodorovici

COMEMORARE studenţească a cuplului Aldea-Teodorovici
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cu ocazia împlinirii a 23 de ani de la trecerea în nefiinţă a cântăreţilor români Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, membrii Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni (CSBB) din Galaţi au mers cu flori la Coşereni, locul unde artiştii şi-au pierdut viaţa.

"În fiecare an, CSBB comemorează această dată. Astfel, 15 membri ai clubului au mers în localitatea Coşereni, locul unde a avut loc tragicul accident. Această deplasarea anuală la Coşereni face parte din proiectul „Noi nu uităm”. Conform tradiţiei, după ce ne întoarcem de la locul accidentului, studenţii se întâlnesc pe palierul LSG, unde ţin un moment de reculegere. Anul acesta, am vizionat un film documentar despre celebrul cuplu, după care i-am interpretat cântecele", ne-a declarat Andrei Jurcăneanu, preşedintele CSBB din Galaţi.

Cele două inimi gemene, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, cunoscuţi pentru „Mişcarea de eliberare naţională” şi „Mişcarea de reunificare a României cu Republica Moldova”, au decedat în noaptea de 29 spre 30 octombrie, la Coşereni, în timp ce se deplasau spre Chişinău. Moartea cântăreţilor a fost percepută ca o tragedie naţională pe ambele maluri ale Prutului.

Citit 1111 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 01:00

1 comentariu

 • postat de SA CINSTIM ADEVARATELE VALORI ARTISTICE A NEAMULUI RPMANESC!
  Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 06:25
  78.96.253.***
  Ar trebui ca numele acestor artisti sa fie pe frontispiciul unei institutii de cultura, cum ar fi Casa de Cultura, ION SI DOINA ALDEA-TEODOROVICI.
  Si in parculetul din fata Casei de Cultura sa fie amplasata statuia celor doi nepretuiti artsti cu simt artistic demn de romani adevarati.

  Se auzea prin targ ca locul din parculetul respectiv este destinat statuii lui Durbaca sau Paslaru.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.