NUME SONORE ale muzicii româneşti vor fi prezente la FESTIVALUL MUŞTARULUI

NUME SONORE ale muzicii româneşti vor fi prezente la FESTIVALUL MUŞTARULUI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ca urmare a decretării doliului naţional, FESTIVALUL MUȘTARULUI, AMÂNAT pentru săptămâna viitoare.

Festivalul naţional „Muştar din Tecuci”, devenit, deja, o mândrie pentru tecuceni a ajuns la cea de a doua ediţie. Timp de trei zile, Tecuciul va deveni „capitala muştarului”, dar şi a bunei dispoziţii. În perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, în Parcul Carol I (fost Crâng) se vor desfăşura evenimente specifice festivalului.

Interpreţi renumiţi pe scenă

Artişti îndrăgiţi de publicul din toate colţurile ţării vor urca sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 15,00, pe scena amplasată în Parcul „Carol I”. Concertul începe alături de artişti de muzică populară, precum Aurelian Preda, Silvia Semeniuc, Mihaela Gurău, Marius Zgaianu, Laura Hăidău, Adina Roşca, Cătălin Doinaş, Nicuşor Micşoniu. La cerinţele publicului, de la ora 20,00, pe scena de la Tecuci va urca Lora.

Programul artistic continuă şi duminică, 1 noiembrie, începând cu ora 16,00. Pe scena festivalului vor urca tinerii tecuceni de la trupa Atrivm. De la ora 17,00, renumita interpretă de muzică populară, poetă şi actriţă de film din zona Bucovinei, Sofia Vicoveanca, va  interpreta melodii din cele mai alese. După recitalul doamnei cântecului popular, începând cu ora 18,00, Anna Lesko va evolua într-un show unic. De la ora 19,00, pe scena din parcul „Carol I” este invitată Lidia Buble. Seara se va încheiat cu spectacolul de excepţie al formaţiei Direcţia 5.

Premii şi expoziţii

Bineînţeles, festivalul nu se poate încheia fără premiile oferite de „Olympia” Tecuci. Din tombolele amplasate pe scenă, care constau în premii valoroase, se vor extrage numele câştigătorilor. Organizatorii anunţă că vor mai fi şi expoziţii de utilaje, la care orice gospodar îşi poate găsi un lucru necesar, expozanţi cu produse tradiţionale, demonstraţii culinare. Ca şi la ediţia anterioară, se va face cel mai mare foc de tabără.  

Autorităţile locale din Tecuci afirmă că acest festival se organizează deoarece muştarul este un brand al Tecuciului, care trebuie pus în valoare. Muştarul din Tecuci a trecut dincolo de graniţele ţării şi îi este recunoscută calitatea.

Partenerii evenimentului sunt brandurile renumite din Tecuci: „Olympia”, „Contec Foods” Tecuci, „Zone Verzi” Tecuci şi „Expoziţii cu tradiţii”.

Citit 2498 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.