FOTO/ Liceenii kiwanieni au PLANTAT COPACI în parc

FOTO/ Liceenii kiwanieni au PLANTAT COPACI în parc
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un grup de kiwanieni şi tikirişti a dublat, sâmbătă, 14 noiembrie, forţele lucrătorilor de la Administraţia Domeniului Public, pentru a planta copaci în Parcul Rizer.

Cine sunt kiwanienii nu mai este niciun secret pentru urbea noastră. Ei sunt oameni cu suflet mare care doresc să-şi ajute semenii mai tineri sau mai vârstnici. Grija lor se îndreaptă în special asupra elevilor pentru care acordarea anualelor burse Kiwanis are deja o vechime de 18 ani. Nu sunt uitaţi nici bătrânii care stau la azil, nici sătenii din zonele calamitate de inundaţii sau cu alte necazuri.

Dar cine sunt tikiriştii? La începutul anului 2015 s-a înfiinţat Mişcarea de tineret Tikiro (acronimul de la Tineret - Kiwanis - România) de către guvernatorul cluburilor Kiwanis din România pe perioada 2013-2014, Tribel Istvan. Galaţiul a preluat imediat ideea şi a înfiinţat KEY Club "STAR" format din bursieri Kiwanis, dar şi din alţi elevi de liceu.

Mişcarea numără peste 100 de membri din ţară cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani şi care, aşa cum preciza întemeietorul ei, urmăreşte să îi apropie pe cei tineri de voluntariat, astfel ca atunci când vor devin maturi să se poată dedica uşor unor asemenea activităţi. Anual mişcarea se înnoieşte cu noi membri, pe măsura ce unii din ei termină liceul şi ies din organizaţie.

În vacanţa de vară a acestui an, tikirişti din cinci oraşe ale ţării, printre care şi Galaţiul, au fost instruiţi în tabăra organizată între 5-11 iulie la Sfântul Gheorghe, unde au învăţat ce înseamnă să fii voluntar.

Întorşi la Galaţi, tinerii şi-au propus o serie de acţiuni pentru înfrumuseţarea oraşului. Prima dintre acestea a constat în plantarea unor copaci în Parcul Rizer împreună cu membrii Kiwanis.

De la lucrătorii din ADP au învăţat cum se transportă cu grijă puieţii, cum arată un tei sau un platan recent adus de la pepinieră şi-i vom urmări pe tot parcursul creşterii pentru că, fără să-i însemnăm, le-am dat tuturor câte un nume (Irina, Jeana, Mariana, Ştefan, Marius, Gina, Viorica, Argentina, Mihaela).

Dintre tikirişti s-au evidenţiat pentru abnegaţie Irina Miron şi Ştefan Sebastian de la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin” şi, în special, Marius Mihalache de la CNMK.

Activităţile din cadrul proiectului "Pentru un oraş mai frumos” vor continua şi în această săptămână, avand în vedere că vremea frumoasă ţine cu noi.

Citit 1524 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2015 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.