VIROZELE şi PNEUMONIILE au adus la medic peste 3.300 de gălăţeni

VIROZELE şi PNEUMONIILE au adus la medic peste 3.300 de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Medicii de familie din judeţul Galaţi au depistat 2.953 de persoane cu viroze respiratorii, în săptămâna 9-15 noiembrie, în creştere cu peste 400 de cazuri faţă de intervalul 2-8 noiembrie. Cei mai predispuşi la răcelile de sezon sunt preşcolarii şi şcolarii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani, în rândurile cărora s-a înregistrat o treime din totalul îmbolnăvirilor de săptămâna trecută. 75 de pacienţi au fost internaţi în spital, din cauza formelor mai severe de boală.

Alţi 123 de bolnavi diagnosticaţi cu pneumonie au avut nevoie de spitalizare, pe parcursul săptămânii trecute. În total, 371 de persoane au fost depistate cu diverse forme de pneumonie, în creştere uşoară faţă de săptămâna 2-8 noiembrie. „Copiii care nu au împlinit încă un an sunt cei mai vulnerabili în faţa microbilor care provoacă pneumonie, din cauza imunităţii încă incomplet dezvoltate. Până în momentul de faţă, în judeţul Galaţi nu a fost semnalată nicio suspiciune de gripă şi niciun deces cauzat de pneumonie”, a precizat dr. Valentin Boldea, din partea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Medicii spun că fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică a copilului şi nici din cea a adultului.  Este bine chiar ca, toamna, cei mici să mănânce mai multe crudităţi decât de obicei. Prin vitaminele şi mineralele pe care le conţin, legumele şi fructele ajută la creşterea imunităţii, organismul putând astfel să lupte mai eficient împotriva microbilor. Crudităţile trebuie însă spălate bine înainte să le mâncăm. De asemenea, nu este indicat să mergeţi cu cei mici în locuri aglomerate, unde microbii se transmit de la o persoană la alta mult mai uşor. Este important să îi învăţaţi pe copii să se spele pe mâini cu apă şi săpun cât mai des. Şi hidratarea este importantă, organismul având nevoie de suficiente lichide în fiecare zi.

O BOMBĂ CU CEAS! Gălăţeni depistaţi cu o formă GRAVĂ de tuberculoză

Citit 877 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.