PROIECT POSDRU, la Universitate/ „Susţinerea egalităţii de şanse şi promovarea profesională a femeilor”

PROIECT POSDRU, la Universitate/ „Susţinerea egalităţii de şanse şi promovarea profesională a femeilor”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Acest proiect a avut ca beneficiar Universitatea „Dunărea de Jos” şi a fost realizat cu ajutorul partenerilor Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi, Siveco România SA, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei De Muncă din Călăraşi. Obiectivul general al proiectului a constat în promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen şi facilitarea accesului pe piaţa muncii a femeilor.

Grupul ţintă a fost format din 953 de persoane: 843 de femei, 90 de persoane ce aparţin grupurilor vulnerabile şi 20 de persoane din rândul autorităţilor publice centrale şi locale.

Principala activitate a proiectului a fost organizarea de cursuri de calificare şi perfecţionare pentru membrii grupului ţintă în regiunile de implementare a proiectului (Nord-Est, Sud-Est şi Muntenia). S-au desfăşurat, de asemenea, activităţi ce au avut ca scop sprijinirea reală a membrilor grupului ţintă, cum ar fi cursurile de calificare de nivel doi şi trei.

Toate cursurile au fost gratuite, iar pe perioada derulării acestora, fiecare cursant a beneficiat de rechizite gratuite, abonamente pentru transportul în comun şi li s-a asigurat pe perioada desfăşurării cursurilor câte o masă pe zi.

Tot în cadrul proiectului au fost organizate 14 seminarii tematice privind accesul pe piaţa muncii, precum şi seminarii tematice adresate autorităţilor centrale.

În urma proiectului, au fost elaborate două ghiduri privind combaterea traficului de persoane, a exploatării sexuale şi a violenţei domestice. De asemenea, prin intermediul fondurilor au fost renovate şi dotate cu videoproiectoare şi calculatoare 12 săli de curs şi seminar, săli în care s-au desfăşurat cursurile

Citit 937 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.