Lucia luptă de cinci ani cu boala

Lucia luptă de cinci ani cu boala
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tânăra este internată de mai bine de jumătate de an *

Povestea Luciei-Andreea Stoica este una cu adevărat  cutremurătoare. Tânăra are acum 22 de ani, dar probleme ei de sănătate au început pe vremea când avea doar 17. Încetul cu încetul, s-au agravat, iar ea a ajuns să nu mai poată să părăsească spitalul, luni de-a rândul.

Ultima dată când a văzut oraşul a fost cu aproape două săptămâni înainte de Crăciun, pe 12 decembrie, adică acum circa şase luni şi jumătate. Atunci s-a internat (din nou) la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. De atunci viaţa Luciei se desfăşoară numai pe paturile spitalului, pe holuri, prin laboratoare de analize….

Primăvara a văzut-o pe geamurile camerei şi din curtea spitalului. La fel şi începutul verii. Şi nu e singura perioadă din viaţa ei pe care a petrecut-o astfel: cele mai multe examene de absolvire a şcolii profesionale şi le-a dat tot internată.

În urma numeroaselor investigaţii realizate atât în Galaţi cât şi în Bucureşti, pentru care a fost nevoită să meargă în circa zece spitale, unde au examinat-o medici renumiţi din ţară, a fost diagnosticată cu hemangiom venos nasofaringian cu încărcare din sistemul venos jugular. „Epistaxisuri masive, dar de durată scurtă (1-2 minute) care se opresc spontan”, se mai menţionează într-un bilet de externare eliberat de Spitalul Clinic Sfânta Maria din Bucureşti.

Cu alte cuvinte, are sângerări nazale de scurtă durată, dar în timpul cărora hemoragia este foarte puternică, iar sângele îi ţâşneşte în jeturi din nas. Din această cauză, a ajuns la anemie post-hemoragică. I s-au administrat atât de multe perfuzii, încât uneori suferă de alergii la acest tratament care îi este atât de necesar.

A fost diagnosticată şi cu hepatita C şi a suportat aproximativ 10 intervenţii chirurgicale, în Galaţi şi Bucureşti,  dacă nu adăugăm şi unele investigaţii care au necesitat anestezie. Rezultatul: hemoragiile apar, aproape la fel ca la început, iar starea de sănătate a Luciei Andreea se deteriorează. Este extrem de fragilă, aşa că nu i se poate administra interferonul pentru care a primit aprobare.

Acum Lucia şi familia ei au nevoie de ajutorul dumneavoastră. Au primit în sfârşit sprijin din partea Ministerului Sănătăţii pentru a merge la o clinică din Germania, unde există o şansă de vindecare. Dar mama Luciei ne-a mărturisit că este în şomaj tehnic, că nu are bani nici măcar cât să îşi acopere propriile cheltuieli modeste pe care ar trebui să le suporte în completarea  celor pe care le va plăti ministerul.

Este însă hotărâtă să lupte. „Mi-am pierdut soţul tot pe un pat de spital acum câţiva ani. N-am de gând să îmi pierd şi fata la fel” ne-a spus Mariana Stoica.

Conturile deschis pe numele mamei Luciei Andreea la BRD sunt: 

-    RO80BRDE180SV6652561800 (EURO)

-    RO32BRDE180SV18702971800 (RON).

De asemenea, o puteţi contacta pe Mariana Stoica, mama Luciei-Andreea, la numărul de telefon 0751.545372, pentru detalii suplimentare şi pentru a vă asigura că banii dumneavoastră sunt folosiţi în spijinul Luciei.

Citit 1179 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.