Zeci de şoferi gălăţeni au renunţat forţat la PERMISELE AUTO

Zeci de şoferi gălăţeni au renunţat forţat la PERMISELE AUTO
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

776 este numărul participanţilor la trafic, majoritatea şoferi, care în ultima săptămână au fost prinşi încălcând norme elementare ale Codului Rutier. Doar 93 dintre cei amendaţi au fost pietoni, care au traversat neregulamentar chiar în momentul în care prin zonă era un echipaj de poliţie, restul fiind conducători auto.

223 dintre şoferi intră în categoria vitezomanilor, maşinile pe care le conduceau fiind filmate de radare în timp ce rulau cu viteze peste limita legală. 96 de conducători auto au picat examenul centurii de siguranţă, în timp ce 30 nu au acordat prioritate în trafic pietonilor sau altor vehicule. Poliţiştii şi-au intensificat controalele şi în zona căilor ferate, 14 şoferi fiind traşi pe dreapta pentru că nu au oprit la trecerea la nivel cu linia de tren, tot atâţia conducători auto suportând consecinţele pentru că nu au oprit în intersecţii unde ar fi trebuit să acorde prioritate.

Valoarea totală a amenzilor aplicate se apropie de 150.000 de lei.

"Ca măsuri complementare, au fost reţinute 86 de permise de conducere, precum şi 24 de certificate de înmatriculare. În trei situaţii s-a impus întocmirea de dosare penale. Este vorba despre un caz de conducere fără permis şi două de conducere sub influenţa alcoolului", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 2807 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2016 20:32

1 comentariu

 • postat de Marin
  Marți, 19 Ianuarie 2016 23:18
  89.136.0.***
  Sa se bage si mai tare in pietonii necivilizati care cred ca trecerea de pietoni le confera imunitate totala. Sa stea cateva ore pe la tribunal, in zona Neacsu, pe otelarilor, pe la 3 star, in zonele binecunoscute cu probleme la pietoni, prinsi, amendati si educati in acelas timp. Nu spun ca soferii sunt sfinti, ca evident nu sunt, dar sa se infinga mai tare in pietoni.
  2
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.