NE SESIZEAZĂ CITITORII: MAIDANEZII fac legea printre blocuri

NE SESIZEAZĂ CITITORII: MAIDANEZII fac legea printre blocuri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O simplă plimbare în aer liber se poate transforma oricând într-o tragedie. Fie că se duc la muncă, la cumpărături sau îşi duc copiii la şcoală, gălăţenii care locuiesc în cartierul Micro 38, în zona blocului M20, se plâng de câinele din faţa imobilului, care atacă orice îi iese în cale. Nu lasă pe nimeni să se apropie şi oricine ajunge în zonă riscă să fie sfârtecat de viu de animalul agresiv.

"Eu nu locuiesc în zonă, dar copilul meu învaţă la o şcoală din apropiere. Trecând pe aici am fost atacat de acest câine, care a încercat să mă muşte de şold şi mi-a rupt pantalonii. Dacă era copilul singur, îl muşca de faţă?", ne-a spus un cetăţean.

În urma sesizării, am ajuns în cartier, pentru a vedea câinele şi pentru a discuta cu locatarii din zonă.

"Aproape că nu trece zi să nu atace pe cineva. Este foarte imprevizil. De cele mai multe ori, ai tinde să crezi că e paşnic. Chiar ieri venea o femeie de la piaţă, pe care a muşcat-o de ambele picioare. Aceasta a căzut în genunchi, implorând ajutor. Cum e posibil aşa ceva? Trec pe aici zilnic zeci de oameni. Câinele a fost luat de autorităţi de câteva ori, dar o vecină tot plăteşte să îl ia înapoi”, ne-a declarat un cetăţean.

În urma sesizării cetăţenilor, am discutat cu Ionuţ Pucheanu, directorul Ecosal, care îi sfătuieşte pe aceştia să depună neapărat plângere la Poliţia Locală. "Atunci când un cetăţean plăteşte pentru respectivul câine şi semnează pe propria răspundere că se va ocupa de el, noi nu mai avem ce să facem. Au fost câini care au fost luaţi de la noi de trei sau chiar patru ori. În astfel de situaţii, îi sfătuiesc pe cetăţeni să depună o plângere la Poliţia Locală. Poate, astfel, cei care iau câini în grijă se vor ocupa cu adevărat de ei şi îi vor ţine în casă", ne-a spus Ionuţ Pucheanu.

Citit 2465 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.