ROMII din judeţul Galaţi, SUPĂRAŢI că regele i-a făcut de râs

ROMII din judeţul Galaţi, SUPĂRAŢI că regele i-a făcut de râs
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Cioabă declară pe pagina sa de FB că "este o crimă şi un act de cruzime" ce se întâmplă cu copiii din judeţul Galaţi


O fotografie postată pe facebook de Daniel Cioabă, autointitulat regele romilor din România, a iscat un adevărat scandal în comunităţile de romi din judeţul nostru. Fotografia postată, în care sunt două fetiţe de aproximativ şapte ani, este însoţită de comentariul “În comunităţile romilor din jud. Galaţi se practică căsătoriile foarte timpurii chiar de la vârsta de 6-7 ani! Aceste două fetiţe sunt căsătorite, iar faptul ca poartă batic în cap înseamnă că sunt măritate şi nu mai sunt virgine! Eu personal cred că aceasta practică este o crimă şi un act de cruzime faţă de aceşti copii! Voi ce părere aveţi?”.

Liderii romilor din Iveşti şi Lieşti susţin însă că totul este doar o răzbunare şi că ei nu îl recunosc pe Daniel Cioabă ca rege. “Noi îl recunoaştem pe preşedintele ţării nu pe Daniel Cioabă. La noi nu se face aşa ceva şi l-am invita pe Daniel Cioabă să vină la noi în comunitate să vadă personal dacă se întâmplă aşa ceva. El nu a fost niciodată aici. La noi nu se căsătoresc fetele de la şapte ani. Este adevărat că le mai punem batic pe cap, dar asta pentru că este frig afară, nu ca semn că sunt măritate”, ne-a spus Ferdinand Stănescu, bulibaşa romilor din Iveşti.

"Fiecare copil însă rămâne la părinţii lui până la 14, 15 sau chiar 18 ani"


La fel de supăraţi sunt şi romii din Lieşti, care susţin că îl vor da în judecată pe Daniel Cioabă pentru defăimare. “Ne discriminează. Nu a fost niciodată aici şi nu ştie ce se întâmplă. O face pe regele, dar noi nu îl recunoaştem. Noi nu ne mărităm fetele aşa de mici. Este adevărat că le logodim devreme ca să nu pierdem averile. Adică, părinţii fac o înţelegere şi îşi promit copilul. Fiecare copil însă rămâne la părinţii lui până la 14, 15 sau chiar 18 ani. Atunci abia se face nuntă. Ei se logodesc de mici ca până la nuntă să aibă timp părinţii să le facă o casă, să le ia o maşină. După logodnă fetele poartă batic că să se ştie că sunt promise, dar nu se mută de la mamele lor. Noi o să îl dăm în judecată pentru că ne-a făcut de râs comunitatea”, ne-a explicat Vasilică Stănescu, bulibaşa romilor din Lieşti.

Fotografia postată pe internet i-a atras atenţia şi Vioricăi Gotu, consilierul pentru romi din cadrul Prefecturii Galaţi. “Nu recunosc copiii din acea fotografie. Are dreptate că este o crimă să măriţi o fetiţă de şase-şapte ani, dar în comunităţile de romi din judeţul Galaţi nu se întâmplă aşa ceva. Cu siguranţă nu sunt poze de actualitate. Domnul Cioabă ştie că nu se practică aşa ceva în comunităţile de romi din judeţul Galaţi”, ne-a declarat Viorica Gotu, care a ţinut să precizeze că majoritatea copiilor de romi merg la şcoală.

Citit 4989 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2016 23:46

3 comentarii

 • postat de Cel ales
  Marți, 02 Februarie 2016 10:17
  109.102.89.***
  Daca privesc aceasta poza, eu as zice ca sunt niste tigani ! Si Ion Budai Deleanu a scris "Tiganiada" nu a scris "romiada" !!!
  1
  13
  Raportează
 • postat de lus
  Marți, 02 Februarie 2016 10:14
  95.77.107.***
  Unde nu-i carte si cultura nu poti sa ai pretentii ca acesti indivizi sa respecte normele de convietuire in societete. La ei singurul lucru la care se raporteaza este banul si inselatoria .Ce conteaza ca casatoresc copiii lo varsta la care acestia ar trebui sa mearga la scoala..
  0
  8
  Raportează
 • postat de Romii da , de ce nu, ca si ei e lume .
  Marți, 02 Februarie 2016 04:16
  108.245.201.***
  Foarte interesant articol , multumim Teodorei M , ar trebui sa publicati in fieacare zi un articol despre romi , ca doar ei sunt viitorul ...si ne interseaza la maxim ce fac si cu cine fac si mai ales legea care nu mai poate de mult sa-i controleze, cu evaziunile fiscale ,si cate si mai cate ar fi de zis aici . Oricum fac ce vor ....
  0
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.