Gălăţenii NU se înghesuie să-şi facă ABONAMENTE DE PARCARE, deşi TARIFELE au mai SCĂZUT

Gălăţenii NU se înghesuie să-şi facă ABONAMENTE DE PARCARE, deşi TARIFELE au mai SCĂZUT
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Doar 70 de permise pentru parcările cu plată au fost emise, de la începutul anului, de Gospodărire Urbană


Consiliul Local a aprobat, în vara anului trecut, un proiect de hotărâre prin care orice persoană fizică putea cumpăra un permis de parcare pe o lună (95 de lei, cu TVA), pe şase luni (540 de lei, cu TVA) sau pe un an (1.025 de lei cu TVA), într-o parcare cu plată. Abonamentele pentru parcările cu plată îl scutesc pe proprietarul autovehiculului de la plata biletului de parcare, în valoare de 1,50 de lei pe oră, la fiecare staţionare prelungită şi oferă posibilitatea de a parca maşina în oricare parcare cu plată din oraş, de câte ori vrea. Cu toate acestea, preţurile nu au atras, atunci, prea mult posesorii de autovehicule. La o lună de când s-a dat liber la aceste abonamente, respectiv în august 2015, societatea nu a emis decât şapte astfel de documente.

Scăderea TVA-ului nu i-a convins pe gălăţeni

Tarifele la nivelul permiselor de parcare s-au micşorat, odată cu scăderea TVA-ului de la 24 la 20 la sută, dar gălăţenii nu s-au strâns buluc nici acum, la începutul anului 2016, când preţurile la abonamente au scăzut cu câţiva lei.

„Oamenii sunt deranjaţi într-o oarecare măsură de tarifele pe care le practicăm la abonamentele pentru parcările cu plată, dar trebuie să ţină cont de faptul că, în momentul în care iau un abonament de la noi, de 92 de lei, cât este acum abonamentul pe o lună, nu plăteşte decât 3 ore pe zi de parcare, pe 22 de zile lucrătoare. Ba, dacă facem un calcul, trei ore de parcare pe zi, 22 de zile, la un tarif de 1,5 lei pe oră, dă 99 de lei. Orice persoană se duce la muncă, apoi se duce la cumpărături. Dacă mai are treabă la bancă sau în altă parte a oraşului şi trebuie să parcheze într-o parcare cu plată, scoate din buzunar mult mai mult decât dacă şi-ar face un abonament. Cu acest abonament poţi staţiona la orice oră, câte ore vrei, unde vrei”, explică directorul adjunct al societăţii Gospodărire Urbană, Marius Bocăneală.

Tarifele pentru abonamentele de parcare în parcările cu plată practicate de Gospodărire Urbană, pentru persoanele fizice, în acest moment, sunt de 92 de lei pe lună, cu TVA inclus, 523 lei pe 6 luni, cu TVA inclus, şi de 992 lei pe un an, cu TVA inclus. Permisele de parcare pentru persoanele juridice costă acum 135 de lei pe lună, cu TVA inclus, 765 de lei pe şase luni, cu TVA inclus, şi 1.452 de lei pe un an, cu TVA inclus.

Pentru deblocarea roţilor, şoferul trebuie să achite 106 lei dacă acest lucru se realizează de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8,00 - 22,00, şi 152 de lei, dacă deblocarea se cere în afara programului.

Câte abonamente s-au încheiat, de la începutul anului

Potrivit datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al societăţii Gospodărire Urbană, Daniela Stroia, instituţia a eliberat 70 de abonamente de parcare, începând cu 21 ianuarie 2016, pentru persoane fizice şi juridice. Dintre acestea, 11 permise sunt pe perioada de o lună, şapte pentru o perioadă de trei luni, 15 pentru o perioadă de şase luni, iar 21 pe o perioadă de 1 an. 16 dintre permise sunt abonamente cu reducere de 50 la sută pentru pensionari, studenţi şi revoluţionari.

Citit 4702 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2016 01:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.