Aplaudaţi de public în picioare/ Alexandra Serenada Sîrghi şi Filip Cioc au făcut spectacol la Next Star (VIDEO)
Foto: Antena 1

Aplaudaţi de public în picioare/ Alexandra Serenada Sîrghi şi Filip Cioc au făcut spectacol la Next Star (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Galaţiul a revenit, joi seara, în forţă pe scena Next Star, ajungând în finala serii cu doi copii minunaţi: Filip Cioc şi Alexandra Serenada Sîrghi. Cei doi au ridicat publicul în picioare, ca să-i aplaude aşa cum meritau.

Filip, un învingător

„În fiecare zi, Filip îi spune lui mami că e cea mai frumoasă mămică din lume! Filip n-o vede pe mami!”, aşa a început povestea lui Filip Cioc, din Galaţi. „Filip e slab-văzător. Adică vede cât îi trebuie lui să se descurce. Noi am avut o teamă că nu va putea să facă tot ceea ce face fratele lui mai mare: să urce scările sau să participe la o serbare. Nu, el ne-a demontat aceste temeri! Îşi foloseşte puţinul de vedere pe care îl are în moduri diferite!”, a mărturisit mama lui care, la rândul ei,  a învins sistemul: a creat o grădiniţă pentru copiii slab-văzători şi nevăzători!

De la înălţimea celor şase ani, puştiul a povestit că-i place să alerge, să joace fotbal, să meargă pe bicicletă şi să se joace cu surioara lui Eva, cu păpuşile: „Ea face mâncare pentru păpuşi, eu mă duc la serviciu, la policlinică, fac copiii şi oamenii bine!” Când avea doar patru ani, Filip a învăţat singur să cânte la pian „Twinkle Twinkle”, iar acum compune singur cântecele: „Filip face cântecele pentru noi la chitară. E lăutar. Merge prin casă şi el cântă după noi, în funcţie de ce activitate prestăm la momentul respectiv, el compune melodii: de exemplu, mama face mâncare!”, a povestit mama lui.

Marea împăcare

„Mai eşti supărat pe Aurelian Temişan?”, l-a întrebat Dan Negru, prezentatorul emisiunii pe Filip. „Da? Mi-a dat locul doi la Festivalul "Stea printre stele" şi de asta sunt supărat pe el şi-o să fiu mereu! Dacă ar fi lângă mine, nu i-aş face nimic, dar nu vorbesc cu el!”, a răspuns tranşant puştiul, fără să ştie că Temişan venise pâş-pâş, chiar lângă el. Supărarea i s-a risipit ca prin farmec, atunci când a aflat că totul a fost gândit de la bun început: să ia locul doi ca să poată să vină la Next Star şi să primească toate aplauzele României!

Deşi a mărturisit că are emoţii mai mari decât planeta Pământ, Filip i-a cucerit pe toţi când a cântat, cu candoare şi energie, melodia „Pic-pic” a trupei Voltaj.

În ropote de aplauze, publicul i-a scandat numele „Filip”! Pentru că băieţelul nu putea să vadă steluţele acordate de juriu, Dan Negru i-a explicat că „Steluţele verzi înseamnă aplauze furtunoase, steluţele roşii înseamnă aplauze puternice!”. Cu patru steluţe verzi, Filip a ajuns în finala serii!

„În general, lumea zice că dacă ai o dizabilitate poate te încurcă să faci ceea ce îţi propui. Dar nu, cu muncă şi voinţă şi talent reuşeşti”, a mărturisit mama lui Filip.

Şi Pepe i-a dat dreptate: „Dacă îl priveai fără să-i asculţi povestea n-ai fi crezut o secundă că are vreo problemă cu vederea, în afara faptului că purta ochelari! Mai ales că-ţi şi arăta prin gesturi că e un pic îndrăgostit. Închipuiţi-vă să nu ştii ce înseamnă gesturile acestea şi totuşi să le faci…”.

Serenada cu suflet nobil

„Când eram prin clasa a IV-a, am mers la un centru de plasament şi am cântat pentru copii de 1 Iunie. Au fost foarte bucuroşi, şi eu la rândul meu am fost bucuroasă. Am donat jucării de pluş, haine pe care nu le mai purtam. Mi-ar plăcea să fac un centru pentru persoanele nevoiaşe deoarece îmi place foarte mult să ajut oamenii! Mă simt ca şi cum aş avea un rol mic în această lume”, a mărturisit Alexandra Serenada Sîrghi, în vârstă de 13 ani, din Galaţi. Şi la un asemenea nume de scenă, nu putea cânta decât o serenadă, mai precis o melodie în italiană!

Dar până la momentul ei artistic, trebuie să ştiţi că Serenada este pasionată de actorie şi, urmărind filmuleţe pe YouTube, în special parodiile lui Mihai Bendeac, şi-a creat roluri şi personaje.

Vocea ei, foarte bună şi puternică, pe măsura sufletului, a ridicat sala în picioare, ca s-o aplaude după ce a cântat cu patos piesa „Io domani", aparţinându-i Marcellei Bella, este o melodie despre o iubire imposibilă.

Juriul - Pepe, Alina Eremia, CRBL şi Dorian Popa - i-a lăudat talentul, vocea, forţa şi lejeritatea cu care a cântat, dar piesa pe care a cântat-o Serenada n-a fost chiar pe placul lor! De ce? Pentru că şi-ar fi dorit să asculte ceva mai tineresc, mai potrivit pentru vârsta ei. Cu trei steluţe verzi, gălăţeanca a ajuns, alături de Filip, în finala serii, întărindu-i convingerea că Next Star este cel mai important eveniment din viaţa ei de până acum!

Chiar dacă nici Filip, nici Alexandra nu s-au calificat în marea finală a concursului de la Antena 1, cu siguranţă ei au făcut primul pas către o carieră de Next Star.

Citit 8191 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2024 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.