Ziua ocrotitorului spiritual al Arhiepiscopului Casian
Foto: Sursa foto: Arhiva EDJ

Ziua ocrotitorului spiritual al Arhiepiscopului Casian
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Luni, 29 februarie, a fost sărbătoare mare la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. În ziua Sfinţilor Casian şi Gherman, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi-a aniversat ziua ocrotitorului său spiritual, în prezenţa mai multor înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, a unor oficiali gălăţeni (printre care prefectul Dorin Otrocol) şi a credincioşilor. Lume multă s-a strâns în Catedrală încă de dimineaţă. La Sfânta Liturghie au slujit alături de Înaltpreasfinţitul Casian şi ierarhii invitaţi: Preasfinţitul Corneliu, Episcopul Huşilor, Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, şi Preasfinţitul Mihail al Australiei şi Noii Zeelande.

La final, ierarhii i-au binecuvântat pe credincioşii adunaţi la slujbă. Au participat la eveniment şi elevi gălăţeni de excepţie, cu care Arhiepiscopia Dunării de Jos are o legătură din ce în ce mai solidă, pe an ce trece.

Spre exemplu, cu toate că anul 2016 este abia la început, Arhiepiscopia a lansat deja două volume tematice: „Hristos în căutarea tânărului şi tânărul în căutarea lui Hristos” (colecţie de mărturii de credinţă ale elevilor gălăţeni şi brăileni) şi „Tinereţea - o contagioasă tendinţă de aspiraţie la absolut” (volum realizat în colaborare cu elevii Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" şi care cuprinde cuvinte ale tinerilor părinţi pentru tineri, opinii ale elevilor, dar şi un sondaj de opinie realizat pe Facebook).

Citit 1607 ori Ultima modificare Luni, 29 Februarie 2016 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.