Gălăţenii fac tot mai multe RECLAMAȚII la Protecţia Consumatorilor. Unde sunt cele mai multe NEREGULI
Foto: Foto: Ruxandra Podlisnic

Gălăţenii fac tot mai multe RECLAMAȚII la Protecţia Consumatorilor. Unde sunt cele mai multe NEREGULI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Numărul reclamaţiilor făcute de gălăţeni la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) a crescut considerabil în decursul anului 2015. Dacă în raportul pentru anul 2012 al CJPC Galaţi erau 989 de reclamaţii, la finele anului 2015 au fost identificate 1.476 de reclamaţii.

„În cele mai multe cazuri, consumatorii gălăţeni au făcut reclamaţii în ceea ce priveşte produsele defecte în termen de garanţie şi neasigurarea reparaţiei în termen de 15 zile, aşa cum este legal, dar şi la rezilierile de contracte de telefonie mobilă, servicii de internet şi televiziune. Valoarea despăgubirilor a 1.476 de reclamaţii, dintre care 60 la sută sunt întemeiate, a fost de 184.000 lei”, ne-a explicat comisarul şef adjunct al CJPC Galaţi, Carmen Tudor.

Totodată, instituţia responsabilă pentru protecţia consumatorilor a efectuat 2.591 de controale, încheiate cu 1.286 de sancţiuni pentru operatorii economici. „Peste 600 de controale au fost efectuate în comerţul alimentar, unde s-au aplicat 495 de amenzi, iar peste 1.000 de controale în alte domenii. În general, sancţiunile s-au aplicat pentru informarea incompletă sau incorectă a consumatorilor, produse expirate comercializate şi comportament incorect al operatorilor economici faţă de consumatori. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 2 milioane de lei”, a mai precizat Carmen Tudor.

Citit 1987 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.