"Zilele Basarabiei", un FESTIVAL grandios cu activităţi inedite. Se marchează 98 de ani de la UNIRE

"Zilele Basarabiei", un FESTIVAL grandios cu activităţi inedite. Se marchează 98 de ani de la UNIRE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Clubul Studenților Basarabeni şi Bucovineni (CSBB) din Cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi organizează, în perioada 21-27 martie, cea de-a 15-a ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei”. Evenimentul are rolul de a marca cei 98 ani trecuţi de la Unirea Basarabiei cu România, printr-un program cu activităţi sociale, culturale, tradiţionale şi sportive.

Potrivit organizatorilor, deschiderea evenimentului va avea loc astăzi, 21 martie, de la ora 11,00, în Campusul Studenţesc „Al. I Cuza”, dar şi în facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos”, unde reprezentanţii CSBB vor împărţi pliante despre tradiţionalul festival.

Activităţi sportive pentru "Cupa Unirii"

Sala „Florin Balaiş” (fostă Puşkin) va găzdui două partide de volei, în cadrul „Cupei Unirii”: luni, 21 martie, de la ora 14,30, respectiv, marţi, 22 martie, de la ora 14,30. Marţi, de la ora 16,30, studenţii pot juca tenis de picior în faţa căminului D, din Campusul „Al. I. Cuza”. Miercuri, 23 martie, de la ora 15,00, se joacă tenis de masă în faţa căminului B, iar sâmbătă, 26 martie, de la ora 15,00, se organizează o tiroliană, în faţa căminului B.

Serată culturală şi delicii tradiţionale

În programul organizatorilor se regăsesc şi evenimente cu specific cultural. Marţi, 22 martie, de la ora 20,00, va avea loc o Serată Românească, în Student Pub. Miercuri, publicul este aşteptat, de la ora 22,00, la Petrecerea Basarabenilor, în Club Infinity. Joi, 24 martie, de la ora 19,00, începe Seara Culturală „Basarabia sunt Eu”, în Sala „Aula Magna” a Facultăţii de Drept. Vineri, 27 martie, de la ora 14,00, în faţa Universităţii „Dunărea de Jos” se va desfăşura flashmobul Unirii.

Sâmbătă, 26 martie, de la ora 12,00, în faţa căminului B, începe „Basarabia Culinară”. Publicul va putea gusta gratuit bucate tradiţionale din stânga Prutului.

Festivalul se va încheia duminică, 27 martie, cu un concert susţinut de „Deepcentral”, de la ora 20,00, în faţa căminului B, dar şi cu un show impresionant de lasere.

Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni "Ştefan cel Mare şi Sfânt” din cadrul Ligii Studenţilor Galaţi a fost înființat în anul 1996, la iniţiativa unui  grup de studenţi basarabeni ai Universității “Dunărea de Jos”. De-a lungul timpului, organizaţia a desfăşurat activităţi de promovare a românismului, precum şi activităţi de promovare a studenţilor basarabeni la nivel universitar şi în comunitatea locală.

Citit 1563 ori Ultima modificare Duminică, 20 Martie 2016 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.