Gălăţenii, invitaţi să fie solidari cu lupta împotriva autismului

Gălăţenii, invitaţi să fie solidari cu lupta împotriva autismului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asociaţia de sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism (APCA) invită publicul să marcheze Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului (2 aprilie), printr-o serie de manifestări. Organizaţia desfăşoară de cinci ani evenimente dedicate acestei zile, însă anul acesta programul va fi cu totul special.

Momente artistice şi invitaţi surpriză


Sâmbătă, 2 aprilie, între orele 13,00 - 17,00, pe Faleza Inferioară a Dunării, la „Foişor”, sub titlul „Sâmbăta Albastră”, vor avea loc momente artistice susţinute de cei mai talentaţi mici artişti ai Galaţiului, unii deja consacraţi şi cunoscuţi publicului. Printre aceştia se numără cursanţii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi ai Şcolii de Televiziune şi Film, personaje Disney, dar şi invitaţi surpriză. Organizatorii mai anunţă prezentarea unor creaţii handmade, realizate la atelierul APCA, ateliere de creaţia pentru copii şi discursuri pe tema conştientizării autismului.

Teatrul Dramatic, "îmbrăcat" în albastru


În aceeaşi zi, de la ora 19,30, clădirea Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va fi una dintre cele peste 20 de clădiri din România iluminate în culoarea albastră, întrucât aceasta reprezintă solidaritatea cu lupta împotriva autismului. „În campania „Light it Up Blue” din acest an de la Galaţi îi avem invitaţi alături de noi şi pe reprezentanţii organizaţiilor locale implicate activ în recuperarea şi integrarea copiilor cu tulburări din spectrul autist: Fundaţia „Inimă de Copil”, Asociaţia „Dincolo de Tăcere”, ARIPI Galaţi - Asociaţia pentru Recuperarea şi Integrarea Persoanelor, Asociaţia „Therapy Animals””, ne-a transmis Nicoleta Lupoae, preşedinte APCA Galaţi şi mama unui copil cu autism.

Spectacol şi conferinţă


Duminică, 3 aprilie, de la ora 10,30, spectacolul „Mica Sirenă” de la Teatrul de Păpuşi „Gulliver” va fi dedicat Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului. Totodată, vor putea fi achiziţionate creaţii handmade de la atelierul „Fabrica de bucurii speciale”, ce vor fi expuse în foaierul teatrului.

Miercuri, 6 aprilie, de la ora 15,00, la Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia”, organizatorii propun publicului să marcheze, alături de copiii din APCA, încheierea primului an de „After school interactiv pentru copiii speciali”.

Citit 915 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 12:30

1 comentariu

 • postat de Educația
  Duminică, 03 Aprilie 2016 10:34
  89.136.231.***
  Lupta reală cu autismul nu se face prin acțiuni caritabile și festive deși nu trebuie excluse ca fiind acțiuni de socializare. Lupta reală cu autismul trebuie să fie cu guvernul care trebuie să respecte legea și să acorde pentru educație 6% din PIB, conform Legii nr. 1/2011; nu 3,6% cât acordă în acest an. Cu 6% din PIB pentru educație, fiecare copil cu autism ar putea beneficia de profesor de sprijin, specializat în educația specială, așa cum este în alte țări din UE (deși în țările la care mă refer se acordă pentru educație între 6%și 19% din PIB). Dar la noi, diferența din PIB s-a acordat pentru retrocedări frauduloase, pentru finanțarea mascată a campaniilor electorale etc.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.