Două case din "Satul Albastru" au fost donate. Daruri de nepreţuit pentru familiile de la Nicoreşti

Două case din "Satul Albastru" au fost donate. Daruri de nepreţuit pentru familiile de la Nicoreşti
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

„Dar din dar se face rai”, spune un înţelept proverb românesc. Pentru unii oameni, raiul este format din lucruri mărunte, cărora mulţi dintre noi nu le acordă mare importanţă. Poate fi vorba despre linişte, despre o masă caldă sau despre un acoperiş deasupra capului…

De această dată, protagoniştii acestui articol vor fi câţiva gălăţeni, care nu au visat să ajungă în Cosmos, spre exemplu, ci să aibă o casă. În judeţul Galaţi, există sute de familii defavorizate şi prea puţini oameni dornici să le ofere ajutor. Membrii Fundaţiei „Bunul Samaritean” de la Nicoreşti se numără printre cei care au adus lumina în câteva familii cu o condiţie socială mai dificilă. Datorită proiectului prin care s-au construit locuinţele din „Satul Albastru”, zeci de cetăţeni ai Galaţiului şi-au găsit liniştea sub un acoperiş. Acum câteva zile, încă două case din „Satul Albastru” au fost donate.

"Oamenii aveau o nevoie uriaşă"

Cu ajutorul sponsorilor din Irlanda şi Italia, Fundaţia „Bunul Samaritean” a reuşit să doneze două case, pentru două familii din Nicoreşti. „Oamenii aveau o nevoie uriaşă de locuinţe, pentru că mulţi stau în condiţii greu de imaginat sau chiar în case supraaglomerate. Oamenii care primesc case în „Satul Albastru” devin mai responsabili. Acolo locuiesc acum 76 de persoane. Fiecare familie are în gospodărie animale, are gradină, plantează legume. Fiecare munceşte, unii sunt plecaţi în străinătate, alţii muncesc cu ziua, pentru că trăim într-o zona viticolă, iar acum este sezon de tăiat şi legat la vie”, ne-a povestit Ionel Melinte, vicepreşedintele Fundaţiei „Bunul Samaritean”.

Încrederea şi speranţa a răsărit şi în sufletul celor două familii care au primit recent locuinţe. „Acum sunt acasă. Nu am avut niciodată o casă. Am stat mulţi ani pe la vecini, cu chirie şi fără”, a precizat unul dintre beneficiarii donaţiei.

"Ideea este să protejăm copiii"

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei „Bunul Samaritean”, casele au fost donate în urma unui anchete sociale. Anchetatorii au stabilit, în primul rând, în ce familii sunt copii cu necesităţi majore. „În una dintre familii sunt şase copii, iar în cealaltă sunt trei. În primul rând, ne-au interesat condiţiile în care cresc minorii. Ne propunem să protejăm copiii, necesităţile lor fiind cele mai importante. Ca să prevenim orice fel de probleme, s-au stabilit şi câteva clauze contractuale, pe care familiile sunt obligate să le respecte. Spre exemplu, până când va împlini cel mai mic copil 18 ani, părinţii nu pot să vândă sau să înstrăineze casa. Totodată, ei trebuie să păstreze imobilul aşa cum este sau să-l îmbunătăţească. Îi încurajăm să fie independenţi şi să nu depindă de ajutorul fundaţiei, după ce primesc locuinţe. Acum au primit o şansă mare, pe care nu au mai avut-o până acum. Datoria lor este să lucreze şi să-şi ia un avânt, să aibă grijă de copii”, a precizat Ionel Melinte.

Locuinţele din „Satul Albastru” au fost ridicate în anul 2007, prin sponsorizări şi donaţii din străinătate. Membrii fundaţiei au deschis uşile acestor case pentru familiile fără mari posibilităţi financiare, dar capabile şi dornice să le întreţină.

Citit 2196 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.