SALARII DE TOP/ Cel mai bine plătiţi directori din România

SALARII DE TOP/ Cel mai bine plătiţi directori din România
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Compania de recrutare ABC Human Capital a colaborat cu revista Biz pentru întocmirea unui top al celor mai mari salarii pe care le încasează directorii de companii din România. Pachetele salariale şi de beneficii sunt confidenţiale, aşa că nu apar în top nici nume de companii şi nici de directori. Totuşi e bine să ştim ce înseamnă să fii salariat şi totodată să-ţi ajungă banii întotdeauna.

Cele mai mari salarii sunt pentru directorii generali ai marilor companii de telecomunicaţii. Pe lângă beneficiile “nonfinanciare” - cum ar fi maşina de serviciu, telefonul, laptopul, asigurarea de sănătate, de viaţă, asigurarea condiţiilor de relocare, primele de vacanţă şi cursurile plătite - un astfel de director are un pachet salarial total de circa 670.000 euro pe an.

Un preşedinte de bancă ar lua, susţin specialiştii de la ABC Human Capital, cam 290.000 de dolari pe an, la care se adaugă beneficiile aferente: maşină, telefon, laptop, participări la conferinţe, dar şi bani de un masterat bun, care să-l ajute pe angajat în carieră.

Mai puţin de o treime din salariul unui director executiv din telecomunicaţii primeşte, pe an, un director general din retail. Acesta din urmă ar pleca acasă cu circa 200.000 euro pe an. Evident, plus beneficii.

Foarte bune sunt şi salariile şi din domeniul farmaceutic, în condiţiile în care un director general câştigă cam 185.000 euro pe an. Cu ceva mai puţini bani se aleg, din datele ABC Human Capital, managerii din Resurse Umane, care iau “doar” circa 120.000 euro anual, plus beneficii.

Citit 2127 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2016 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.