Un australian pasionat de România este voluntar la Galaţi

Un australian pasionat de România este voluntar la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Galaţiul încă este un oraş atractiv pentru voluntarii din toate colţurile lumii. În special prin intermediul fundaţiilor şi al organizaţiilor nonguvernamentale, tinerii din alte ţări vin în oraşul nostru cu un suflu nou. Scopul lor este de a trăi un schimb de experienţă, de a se implica în domeniul social din Galaţi, dar şi de a cunoaşte comunitatea locală.

Printre cei care au descoperit Galaţiul navigând pe internet se numără şi australianul Daniel Peter Knol. Pasiunea pentru cultura românilor şi dorinţa de a face voluntariat l-au adus la Fundaţia „Inimă de Copil” din Galaţi. Va sta pe meleagurile gălăţene o săptămână, timp în care îşi propune să fie alături de copiii şi persoanele cu dizabilităţi de la centrele fundaţiei.

România, o ţară visată din copilărie

Daniel Peter Knol are 28 de ani şi este din Melbourne, capitala statului federal Victoria din Australia. Nu este la prima experienţă de voluntariat, însă vizitează pentru prima dată România. În Australia, a obţinut o licenţă în marketing şi finanţe şi un master în planificarea transporturilor, domeniu în care activează la Melbourne.

"Am fost foarte interesat de România, încă de când eram copil, pentru că această ţară are o istorie deosebită. Eu am făcut voluntariat şi în alte ţări, pentru că inima mea îşi doreşte să fie acolo unde copiii sau persoanele cu dizabilităţi au nevoie de ajutor. În oraşul vostru de pe malul Dunării m-a adus, probabil, întâmplarea sau chiar soarta. Făcusem o documentare pe internet şi am găsit Fundaţia „Inimă de Copil” de la Galaţi. Am luat legătura cu reprezentanţii fundaţiei şi am aflat că cei de aici depun un efort extraordinar pentru comunitate. Am realizat acest lucru chiar în primele zile. Sper ca experienţa mea în domeniul marketingului să le fie de folos celor de la fundaţie, pentru că intenţionez să-i ajut să atragă fonduri", ne-a povestit Daniel.

"Vreau să-i ajut pe copii şi să-i cunosc pe gălăţeni"

Voluntarul din Australia ne-a împărtăşit că a rămas plăcut surprins de grija pe care le-o poartă copiilor reprezentanţii Fundaţiei „Inimă de Copil”. "Acum câţiva ani, am făcut voluntariat, timp de  două săptămâni, în sudul Indiei. La scurt timp după acea experienţă, m-am reîntors pentru trei luni. Experienţa de acolo a fost minunată şi, tocmai de aceea, mi-am dorit să continui aceste activităţi, însă, aici, în România. Este o diferenţă foarte mare faţă de ceea ce am trăit în India. Nu mă aşteptăm să găsesc condiţii atât de bune la un Centru de Zi pentru copiii cu posibilităţi financiare reduse. Organizarea este foarte bună, iar copiii au multe facilităţi. Din acest motiv, contribuţia mea va fi diferită. Pe lângă activităţile de la centrele de zi, îmi doresc să interacţionez foarte mult cu comunitatea locală, să contribui la dezvoltarea acesteia şi să le împărtăşesc oamenilor experienţa  mea în domeniul voluntariatului. Consider că astfel de interacţiuni între oameni sunt extrem de importante pentru zona socială dintr-o comunitate", a completat voluntarul.

Clădirile vechi, o descoperire

Deşi gălăţenii nu văd întotdeauna şi partea frumoasă a oraşului în care trăiesc, vizitatorii Galaţiului spun că aici au descoperit lucruri sau locuri demne de admirat. "M-a impresionat centrul oraşului, pentru că în Australia nu avem clădiri vechi. Cele de aici au un specific aparte, o încărcătură istorică. Oamenii sunt calzi şi ştiu limba engleză foarte bine. Mi-a plăcut Faleza Dunării. Am reuşit să parcurg întregul mal al fluviului şi să admir toate sculpturile. Timp de o săptămână, voi călători şi în alte oraşe ale României. Totodată, în curând, mă voi muta la Londra. Deci voi fi mult mai aproape de România, iar asta înseamnă că o voi vizita mai des. Am învăţat şi câteva cuvinte în limba română, dar nu mă voi opri aici", a concluzionat Daniel Peter Knol.

Citit 2733 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.