Noi modificări în transportul public de persoane/ Ce decizii a luat Primăria la cererea gălăţenilor
Foto: Foto: Marius Negri

Noi modificări în transportul public de persoane/ Ce decizii a luat Primăria la cererea gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

După aproape trei săptămâni de monitorizare a transportului public în comun şi la recomandarea mai multor gălăţeni, Primăria a decis să înfiinţeze noi staţii pe mai multe trasee din oraş. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, ieri, că, pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului de transport, au luat decizia de a înfiinţa câte două noi staţii-pereche pe traseele 24 (strada Lemnari), 12, 17 şi 35 – pe strada Traian, aferentă străzii Dumbrava Roşie. Totodată, Biroul de Presă al Primăriei a precizat că toate mijloacele de transport în comun vor fi inscripţionate cu indicativ atât în faţă, spate, cât şi lateral, se va face afişarea timpilor de sosire în staţii pentru traseele care circulă pe Regiment 11 Siret şi Oltului (măsură ce se va extinde, etapizat, în toate staţiile), se vor amplasa hărţi cu trasee şi se vor reconfigura graficele de plecare din staţii pentru unele trasee, în concordanţă cu cerinţele fluxului de călători.

„Primăria continuă să monitorizeze programul de transport public, după ce acest serviciu a fost delegat exclusiv societăţii Transurb, pe data de 9 mai. După aproape trei săptămâni de când transportul public de călători se efectuează doar cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele societăţii locale, se menţine tendinţa de creştere a încasărilor zilnice, care oscilează între 80.000 şi 100.000 lei, ceea ce înseamnă o multiplicare de patru-cinci ori a încasărilor, faţă de perioada dinainte de 9 mai 2016”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Biroul de presă al Primăriei a precizat totodată că „va informa populaţia, în continuare, cu privire la eventualele modificări apărute în programul de transport public, precum şi la eventualele noi măsuri ce se vor impune pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor de transport”.

 

Citit 29667 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.