De 1 iunie, dublu motiv de ANIVERSARE la Spitalul de Copii Galaţi

De 1 iunie, dublu motiv de ANIVERSARE la Spitalul de Copii Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ziua de 1 iunie a marcat un motiv dublu de sărbătoare pentru Spitalul de Copii “Sf. Ioan” din Galaţi. Cum a devenit deja o tradiţie de-a lungul anilor, micuţilor pacienţi le-au fost oferite mai multe momente artistice speciale, cu muzică şi cu scenete adaptate după cele mai îndrăgite desene animate. Şi meniul alimentar a fost unul special cu ocazia Zilei Copilului. În acelaşi timp, însă, ziua de ieri a marcat şi împlinirea a 30 de ani din momentul în care Spitalul de Copii s-a mutat în actuala clădire. Se întâmpla pe 1 iunie 1986, în prezenţa ministrului Sănătăţii de la acea vreme, Victor Ciobanu.

La împlinirea a 30 de ani de funcţionare în actuala clădire, conducerea spitalului a inaugurat şi un nou amfiteatru, destinat în special medicilor şi studenţilor, pe parcursul manifestărilor ştiinţifice.

"Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a fost de asemenea modernizată şi reabilitată. Din aceleaşi fonduri am reuşit şi modernizarea zonei de externare. Amfiteatrul de care spitalul beneficia a fost modernizat şi extins, putând astfel să corespundă mai bine cerinţelor actuale ale cadrelor medicale şi ale studenţilor care se află în practică. Putem spune că noul amfiteatru a fost folosit prima oară de copiii internaţi, deoarece spectacolul de astăzi s-a desfăşurat chiar în noul spaţiu. Actorii au întruchipat personaje celebre din basme sau desene animate", a precizat dr. Victoriţa Ştefănescu, managerul Spitalului de Copii Galaţi.

La eveniment a participat şi I.PS. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de prof. univ. dr. Aurel Nechita, medicul care cu trei decenii în urmă a inaugurat actualul spital.

Citit 1605 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2016 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.