Banul, ochiul dracului şi în căsnicie. MOTIVELE pentru care bărbaţii căsătoriţi nu au încredere în neveste
Foto: Sursa foto: Internet

Banul, ochiul dracului şi în căsnicie. MOTIVELE pentru care bărbaţii căsătoriţi nu au încredere în neveste
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Multe din neînţelegerile vieţii în doi apar şi din cauza modului în care este cheltuit bugetul familiei. Ca să evite certurile din cauza banilor, bărbaţii preferă să nu lase toţi banii în mâinile nevestelor, iar din punctul lor de vedere au motive întemeiate ca să procedeze astfel.

O cercetare derulată de organizaţia National Endowment for Financial Education din SUA a scos la iveală că două din cinci persoane căsătorite îşi mint partenerii de viaţă în privinţa banilor. În urma studiului a reieşit chiar că bărbaţii, în proporţie de 46 la sută, se feresc mai mult decât partenerele lor să dezvăluie toate cheltuielile pe care le fac şi că apelează mai des la rezerve de bani de care soţiile nu au habar.

Astfel, 39 la sută din bărbaţi au menţionat că evită să le spună soţiilor ce cumpărături fac, ascund sume de bani sau susţin că au pierdut chitanţele sau bonurile fiscale, atunci când li se cer. De asemenea, aceştia se tem că soţiile sunt prea cheltuitoare şi se tem să lase toţi banii pe mâna lor. La rândul lor, femeile procedează la fel în proporţie mai mică decât bărbaţii, 38 la sută, şi de regulă pentru că nu vor să li se reproşeze că au cheltuit banii pe nimicuri.

O proporţie mai mică, de 16 la sută, a recunoscut că minte în legătură cu salariul exact pe care îl are sau că evită să spună ce datorii a făcut. Există şi varianta fericită în care soţii ascund bani unii de ceilalţi pentru diverse surprize, cum ar fi o vacanţă sau cadouri.

„Infidelitatea financiară”, motiv de divorţ

„Când intri într-o relaţie de cuplu şi eşti de acord să aveţi un buget comun, este necesară sinceritatea, dar şi folosirea lor de comun acord pentru a evita certurile şi suspiciunea”, a punctat reprezentantul asociaţiei, Ted Beck. Denumit „infidelitate financiară”, comportamentul se regăseşte la tot mai multe cupluri, după cum rezultă din compararea studiilor din anii trecuţi, când numai 33 la sută din repondenţi au recunoscut că procedează astfel. Iar cel mai des (în 61 la sută din cazuri) se întâmplă în rândul cuplurilor tinere, din categoria 18-34 de ani. Secretele financiare ies de obicei la iveală când se fac cheltuieli familiale majore, cum ar fi achiziţia unei case, unei maşini, respectiv contractarea unui credit bancar, iar de multe ori duc la certuri şi chiar la divorţ.

Cercetătorul Sonya Britt, din cadrul Universităţii din Kansas, a precizat că aceste probleme apar de regulă pentru că nu suntem învăţaţi să discutăm despre bani, nici măcar în cuplu. „Cuplurile evită subiectele legate de bani înainte de căsătorie şi acest lucru continuă şi în timpul mariajului, deşi viaţa în doi presupune alte obligaţii, mai ales când banii sunt folosiţi în comun”, a punctat aceasta. (Surse online)

Citit 1938 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.