Pictorul Nicolae Spirescu a avut un accident vascular!

Pictorul Nicolae Spirescu a avut un accident vascular!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Starea sa este stabilă, spun medicii *

De pe patul de spital, pictorul Galaţiului, Nicolae Spirescu, trebuie să simtă că îi suntem alături!

Am aflat ieri, dintr-un mail al fiului său care lucrează în Germania, că venerabilul pictor care, născut de Ziua Unirii, a împlinit 89 de ani în ianuarie, era internat de două zile la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Andrei”. De unde ni s-a spus că este internat la Neurologie, cu un accident vascular cerebral.

Chiar dacă medicii, rezervaţi, nu se pot încă exprima privind evoluţia sigură a bolii, ne-au putut spune însă că starea sa este stabilă.

Am avut la început speranţa într-o confuzie, pentru că pacientul era de negăsit: nu fusese internat cu pseudonimul care i-a devenit nume, ci drept Teodosie Nicolae, cum scrie în buletinul său.  

Dascăl a generaţii întregi de plasticieni şi profesori de artă din ţară, pictorul ne-a asigurat de mai multe ori că va rămâne lângă noi măcar până va vedea ruinele Casei Mantu transformate într-o casă memorială, deschisă artiştilor.

Nicolae Spirescu, cel care a dat numele Galeriilor Mantu, pictor de voievozi, obsedat de figura poetului Eminescu, a fost elevul marelui Mantu.

Dom’ profesor, vă aşteptăm să continuaţi ce-aţi început, cu Fundaţia „Nicolae Mantu”.

În ianuarie, la deschiderea retrospectivei Eminescu la Galeriile „Mantu”, le-a spus, hâtru, celor veniţi să-l omagieze, să-l caute şi când îşi vor serba ei ziua de naştere peste 50 de ani. A rămas valabil!

În fotografie - pictorul, în atelierul său de pe strada Basarabiei

Citit 2867 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.