CARTEL ALFA şi-a ales noul Birou Executiv
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Gabriel Kolbay

CARTEL ALFA şi-a ales noul Birou Executiv
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miercuri, 8 iunie, au avut loc alegeri în cadrul consiliului general al Cartel Alfa, filiala Galaţi şi s-a decis componenţa noului Birou Executiv. Preşedinte rămâne liderul filialei locale a Cartel Alfa, Romică Gârneaţă. Secretar general este George Preda, de la sindicatul Transurb, iar vicepreşedinţi sunt: George Munteanu de la Sindicatul Siderurgistul din AMG, Lidia Celmare de la Sindicatul Solidaritatea Sanitară şi Lidia Antoniu, de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar.

Prezent la conferinţa de presă, liderul Cartel Afla, Bogdan Hossu, a dat şi câteva detalii legate de ceea ce va încerca să facă organizaţia sindicală în viitorul apropiat.

„Cerem modificarea legii 62/2011 pentru deblocarea contractelor colective sectoriale. Dacă nu se fac modificările, înseamnă că aceste contracte colective au ajuns derizorii. Mai avem doar 9 la sută întreprinderi în care se mai încheie contracte colective de muncă. Din 2011 nu s-a mai încheiat nici un contract colectiv sectorial (…) De asemenea, coşul minim a fost calculat la nivelul de 1.480 lei, ceea ce înseamnă un brut de 2.100 lei brut, salariu care să fie considerat motivant pentru angajat. Vom avea nevoie de o perioadă de racordare la acest nivel şi ne dorim o înţelegere tripartită, între actualul guvern, patronate şi sindicate, care să rezolve această chestiune”, a spus, printre altele, Bogdan Hossu.

Citit 1379 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2016 19:16

1 comentariu

 • postat de sindicalist
  Joi, 09 Iunie 2016 11:04
  5.2.205.***
  B.H. - "Omul care intotdeauna tredeaza." In iunie 2010 a comunicat pe toate sticlele incetarea grevei personalului din invatamant care a avut ca urmarea reducere salariilor in acelasi sector de activitate cu cca. 50%. In timpul guvernarii boc n-a ridicat nici un deget (macar) la adresa guvernarii in timp ce se anulau drepturi cu nemiluita. Nu a ripostat in nici un fel cand a fost asumata Legea nr. 62/2011 si nici atunci cand s-au luat masuri pentru distrugerea sindicatelor din invatamantul preuniversitar. Cu doua zile in urma a semnat in Consiliul Tripartit OUG salarizare prin care personalul din invatamant a fost din nou umilit. Tot inainte!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.