Facilităţi pentru accelerarea procedurii de azil/ Străinii din România vor fi amprentaţi mai rapid

Facilităţi pentru accelerarea procedurii de azil/ Străinii din România vor fi amprentaţi mai rapid
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aproape 2.000.000 de lei este suma pe care ţara noastră o va investi în următorul an pentru suplimentarea dotărilor necesare procesării cazurilor solicitanţilor de azil. În vederea preluării unor viitoare loturi de refugiaţi ce vor fi găzduiţi de ţara noastră prin centrele speciale, Inspectoratul General pentru Imigrări vrea să achiziţioneze mai multe staţii pentru amprentarea solicitanţilor de azil care ajung pe teritoriul României, echipamente care vor fi repartizate, în funcţie de necesităţi, în teritoriu, în scopul facilitării derulării procedurilor. Noile echipamente ar urma să fie folosite şi pentru depistarea mai rapidă străinilor care stau ilegal pe teritoriul ţării noastre.

"Măsurile vizează achiziţionarea a nouă staţii de amprentare fixe şi patru staţii de amprentare mobile destinate operaţiunilor de înregistrare/amprentare a solicitanţilor de protecţie internaţională ce vin în România, dar şi pentru verificarea amprentelor străinilor cu şedere ilegală depistaţi pe teritoriu, care ar avea o procedură de azil într-un alt Stat Membru UE", se arată într-un comunicat remis zilele trecute de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Proiectul, care are ca termen final luna octombrie 2017, cuprinde, pe lângă achiziţionarea de staţii şi echipamente de birotică, şi instruirea personalului de la Imigrări.

Citit 847 ori Ultima modificare Joi, 07 Iulie 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.