Ce spune societatea Gospodărire Urbană Galați despre STAREA CIMITIRELOR din oraș

Ce spune societatea Gospodărire Urbană Galați despre STAREA CIMITIRELOR din oraș
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În urma publicării articolului "Cimitirele oraşului, năpădite de deşeuri şi buruieni", din data de 12 iulie - CLICK AICI PENTRU DETALII, şi a solicitării noastre, societatea Gospodărire Urbană ne-a trimis o informare. În răspunsul instituţiei se precizează că "Regulamentul de organizare şi funcţionare a cimitirelor din municipiul Galaţi stabileşte că întreţinerea mormintelor este datoria concesionarilor, iar gunoiul rezultat, precum si curăţenia pe alei, revine în sarcina administraţiei cimitirelor respective".

Totodată, se menţionează că toţi concesionarii au obligaţia să întreţină permanent locurile de înhumare, mormintele şi lucrările funerare, să contribuie la întreţinerea cimitirelor prin plata taxei anuale, stabilite prin HCL, şi să asigure delimitarea locurilor de înhumare, respectând suprafaţa concesionată. Pe lângă asta, se aminteşte că aceştia ar trebui să aducă la cunoştinţa administraţiei, în termen de 90 de zile, schimbările survenite în situaţia juridică a locurilor de înhumare (moşteniri, donaţii, renunţări etc.).

Deşi gălăţenii ne-au sesizat că sunt nemulţumiţi de aspectul neîngrijit al cimitirelor, societatea Gospodărire Urbană menţionează că în cele pe care le administrează "curăţenia şi igienizarea aleilor, precum şi strângerea gunoiului rezultat de pe morminte se face în mod permanent”.

Citit 3243 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2016 18:22

1 comentariu

 • postat de cristian
  Sâmbătă, 16 Iulie 2016 17:16
  5.13.129.***
  Administratia cimitirelor mai are putin si va concesiona in cimitirul central si trotuarele .Nu stiu cum au indraznit concesionarii ,SI CEI RESPONSABILI CU CONCESIONAREA sa ocupe cu obraznicie si trotuarul din inelul din jurul bisericii .NU ESTE LASAT SPATIU DE CIRCULAT ,trebuie sa cobori pe carosabil ,NU POTI INTRA CU UN MORT PE ALEE .Rusine si unora si altora .
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.